Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 21:46

Εντυπωσιακή προσέλευση στο θερινό σινεμά

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των σινεφίλ το φετινό καλοκαίρι στο θερινό σινεμά του δήμου Κιλκίς, που εξελίσσεται στο σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού.
Δείτε τα στοιχεία που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημήτρης Τσαντάκης. Το 2015 κόπηκαν 2.015 εισιτήρια στο σινεμαδάκι μας, το 2016 διπλασιάστηκαν και έφθασαν τα 2.052 και φέτος ξαναδιπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 4.065, χωρίς να προσμετρούνται τα δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, πολύτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες! Τα χρήματα που εισέπραξε ο δήμος από το θερινό σινεμά έφθασαν στα 12.195 ευρώ. Γι’ αυτό και ο κ. Τσαντάκης ανακοίνωσε πως έχουν προγραμματιστεί εργασίες ανανέωσης και βελτίωσης του χώρου.


***
Με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως αξίζει η κοινωνία μας να στηρίξει, με τη νέα περίοδο που ξεκινά, και τον μοναδικό κινηματογράφο που απέμεινε στην πόλη και το νομό μας, το Σινέ Άστρον, των αδελφών Σταμπουλή, που τον κρατάνε με… νύχια και με δόντια.
Το Σινέ Άστρον αξίζει να στηριχτεί, πριν αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες του να το κλείσουν, και μετά να «κλαίμε» για τον τελευταίο σινεμά που χάσαμε.

 

Παρέμβαση ουσίας
από Θέμη Ανθρακίδη
Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς και δικηγόρου, Θέμη Ανθρακίδη, στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου.
Ο κ. Ανθρακίδης, με αφορμή του κλείσιμο του παρκινγκ των Καπναποθηκών, επισήμανε πως στο δήμο είχε συσταθεί επιτροπή που θα ερευνούσε νέους χώρους στάθμευσης στην πόλη και ζήτησε να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα της έρευνάς της.
Ακόμη, ζήτησε να μάθει ποιο είναι το ποσό των ανείσπραχτων οφειλών προς τη ΔΕΥΑΚ, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει προσπάθεια είσπραξης από την επιχείρηση. Μάλιστα, ο κ. Ανθρακίδης επισήμανε πως αν αυτό συμβεί, τότε η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει και σε μειώσεις στα τιμολόγιά της.
Αυτή είναι και η πραγματικότητα με τους «μπαταχτσήδες» στο δημόσιο και στους δήμους. Οι καλοπληρωτές των δημόσιων και δημοτικών λογαριασμών, ακόμη και των Τραπεζών που ανακεφαλαιώσαμε, στην ουσία δεν πληρώνουν μόνο τις δικές τους υποχρεώσεις αλλά και των «μπαταχτσήδων».

 

Πανταχού παρών
Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Παρότι δεν προβλέπονταν με βάση το πρόγραμμα που εκδόθηκε η παρουσία του στο Κιλκίς στο πλαίσιο της περιοδείας γαλάζιων στελεχών χθες Παρασκευή, βρήκε τον χρόνο και ήρθε. Και δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νομό.
Το καταγράφουμε στα θετικά του. Εκείνη η πρακτική με τα μεγαλοστελέχη να κουρνιάζουν στις καρέκλες τους στην Αθήνα, κάνοντας προφανώς προπόνηση για την μετέπειτα πρακτική τους ως υπουργοί, δεν προσέφερε και τίποτε θετικό.

 

Βαρυσήμαντη δήλωση
Σήμερα και με αφορμή την τελευταία δήλωση  του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα διεκδικήσει (και αυτός) την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατόπιν ωρίμου σκέψεως  έχω να δηλώσω τα εξής:
Παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχομαι από εκατοντάδες χιλιάδες φίλους εντός και εκτός Κιλκίς, παρά τα θετικά για εμένα ευρήματα δεκάδων δημοσκοπήσεων, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΛΘΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.
Ζητώ συγνώμη που στερώ από τον πολιτικό μου χώρο και κυρίως από την Χώρα την υποψηφιότητά μου, αλλά,  βρε αδέλφια, έχει κι η κωμωδία τους ...κανόνες της.
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης