Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 21:25

"Είμαστε καλύτεροι"

Ο προφανής σκοπός της επίσκεψης των γαλάζιων στελεχών στο Κιλκίς ενόψει ΔΕΘ και της επίσκεψης Μητσοτάκη το προσεχές Σαββατοκύριακο ήταν η αποδόμηση του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και η τόνωση του πολιτικού προφίλ του κόμματος ως υπεύθυνης πολιτικής δύναμης που δεσμεύεται μόνο σε όσα δύναται να πράξει χωρίς να υποσχεθεί περισσότερα όπως  ο “λαϊκιστικός ΣΥΡΙΖΑ”.


Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών (Προστασίας του Πολίτη) Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο τοπικός βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς μαζί με τον πρόεδρο  της ΝΟΔΕ Κώστα Βιολιτζή και στελέχη της ΝΟΔΕ  επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή δημόσιες υπηρεσίες (Αστυνομία, Πυροσβεστική) και επιχειρήσεις του νομού όπου διαπίστωσαν στις μεν δημόσιες υπηρεσίες προβλήματα υποδομών και στελέχωσης, γνωστά άλλωστε σε κάθε Κιλκισιώτη, ενώ τα συμπεράσματα από τις συνεργασίες με τους επιχειρηματίες ήταν επίσης πανελλαδικώς κοινά: η δυσβάσταχτη και αντιαναπτυξιακή υπερφορολόγηση και η αντιπαραγωγική γραφειοκρατία. Και εκθείασαν τη «Συμφωνία Αλήθειας" του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως σχέδιο με υπευθυνότητα για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης, εξέθεσαν τα ως άνω συμπεράσματα ενώ συσκέφθηκαν νωρίτερα με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων.
Η περιοδεία κορυφώθηκε στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου όπου ενώπιον 64 φίλων και μελών του κόμματος- όπως τους καταμέτρησε ο ίδιος ο κ. Κικίλιας- εκφώνησαν σύντομες πολιτικές ομιλίες μαζί με τον αφιχθέντα τότε γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.
Παραθέτουμε σύντομα αποσπάσματα από τις ομιλίες τους:

 

Χαρακόπουλος: Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ο Τσίπρας
«Μετά την εξαπάτηση του ελληνικού λαού με το “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” και στη συνέχεια με το “παράλληλο πρόγραμμα”, η έλευση του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ μοιάζει με την επιστροφή στο χώρο του εγκλήματος. Με ψεύδη κέρδισε τις εκλογές και τελικά μας οδήγησε στο 3ο Μνημόνιο  «Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως μιμητής του Ανδρέα Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να φανεί ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αρθρογραφήσει για να μας πείσει ότι ο Ανδρέας δεν ήταν λαοπλάνος, δημαγωγός και ψεύτης. Όλοι, όμως, γνωρίζουμε πια ότι η πηγή των δεινών που περνούμε οφείλεται στο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ. Είχε μαλλιάσει η γλώσσα του Μητσοτάκη, του Αβέρωφ, του Στεφανόπουλου να φωνάζουν ότι “κοινωνική πολιτική και διορισμοί με δανεικά υπονομεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών”. Σήμερα, τα δανεικά μάς τελείωσαν, αλλά ο… μιμητής του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας τάζει διορισμούς με χρήματα από την υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, της πραγματικής οικονομίας, που πλέον ασφυκτιά.

 

Αυγενάκης: Να κάνουμε τη ωή του Έλληνα καλύτερη
Ο κ. Αυγενάκης, επεσήμανε ότι: «… Ο στόχος μας είναι απλός: Να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Να ξαναζωντανέψει η ελπίδα όλων των πολιτών. … οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι έχουν να κάνουν με μια Κυβέρνηση που όταν δεν ψεύδεται, διχάζει, και όταν δεν διχάζει, λασπολογεί. Γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. … Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε στους πολίτες πού θέλουμε να πάμε τη χώρα, πού μπορεί να φτάσει η Ελλάδα. …».

 

Κικίλιας: Να δώσουμε ελπίδα στους νέους μας
Νεότερος όλων ο κ. Κικίλιας -μόλις 43 ετών- απέφυγε να πολώσει το κλίμα και απευθύνθηκε χρωματίζοντας με συναίσθημα την ομιλία του στην ανάγκη ο τόπος να γυρίσει σελίδα, να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης που θα δώσουν δουλειά στους νέους - κι αυτούς που επιμένουν να μένουν στον τόπο τους και σε όσους έφυγαν αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Και περιέγραψε αδρομερώς το πρόγραμμα της Ν.Δ. που εγγυάται την καλύτερη Ελλάδα που "μπορούμε και αξίζουμε"
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς  επίσης  ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Κώστας Βιολιτζής, καθώς και τα μέλη της Π.Ε. ΝΔ κ. Τριαντάφυλλος Πέτρογλου και κ. Νατάσα Σωτηριάδου, Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων.

 

Επισημάνσεις
Όλα τα παραπάνω υπήρξαν τα προφανή. Ωστόσο ο  πολιτικός λόγος που άρθρωσαν τα γαλάζια στελέχη την περασμένη Παρασκευή προσφέρεται για ορισμένες επισημάνσεις που έχουν την αξία τους:
α. Ο λόγος υπήρξε κυρίως αντιπολιτευτικός - καταγγελτικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο προγραμματικός. Τούτο δικαιολογείται ίσως από την επικείμενη άφιξη του κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και την εκεί ομιλία του. Αν πρόκειται να εξαγγελθεί κάτι περισσότερο από τις γνωστές ήδη από την περσινή ΔΕΘ θέσεις της Ν.Δ., τούτο θα πράξει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος σε μια εβδομάδα.
β. Παρότι καταγγελτικός ο λόγος περιορίστηκε αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμιά αναφορά στον έτερο κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝ.ΕΛ και τον κ. Καμμένο. Απολύτως καμιά αναφορά. Αν δεν αποτέλεσε παράλειψη προφανώς στοχεύει στην αλίευση των "παραπλανημένων οπαδών του"  οψέποτε διεξαχθούν οι εκλογές.
γ. Ήταν εμφανής η διαφορά νοοτροπίας και συνακόλουθα του πολιτικού λόγου μεταξύ των στελεχών. Κι αν εξαιρέσουμε τον κ. Αυγενάκη που περιορίστηκε κυρίως σε κήρυγμα ενότητας και συσπείρωσης της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, η διαφορά ήταν εξόφθλαμη στο πολιτικό προφίλ που ανέδειξαν οι τοποθετήσεις των κ. Κικίλια και Χαρακόπουλου. Ο πρώτος ως νεότερος απέφυγε τις παλαιοκομματικού τύπου αναφορές. Ο δεύτερος ακραιφνέστερος δεξιός δεν παρέλειψε στην κριτική του να επιτεθεί, λόγω κεκτημένης ταχύτητας, στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ ως αιτία πάντων των δεινών που αντιμετωπίζει η χώρα. Έτσι ενώ ορθώς απέδωσε σε αυτούς (Ανδρέα και ΠΑΣΟΚ) ελλειμματική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών,  λησμόνησε να αναφέρει  ποια κυβέρνηση (ΝΔ του Κώστα Καραμανλή) κατέλιπε το 2009 έλλειμμα 36 δισ. ευρώ (15% του τότε ΑΕΠ) εκ των οποίων υπέρ το 10% πρωτογενές. Και ποια εκλέχτηκε το 2004 με κεντρικό σύνθημα την τακτοποίηση των περίπου 200.000 συμβασιούχων που άκριτα δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Κατά τα άλλα και ο κ. Χαρακόπουλος  κάμποσες φορές ανέφερε ότι "κάναμε την αυτοκριτική μας".
δ. Κοινή γραμμή όλων υπήρξε ο υπερτονισμός του προφίλ της Ν.Δ. ως υπεύθυνης πολιτικής δύναμης που λέει την αλήθεια χωρίς να υποκύπτει στο λαϊκισμό, καταλογίζοντάς τον στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όταν ρωτήσαμε τα γαλάζια στελέχη γιατί η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση τώρα δεν καταγγέλλει τη διογκωμένη φοροδιαφυγή πολλών επαγγελματικών τάξεων, δεν είχαν τίποτε να προσθέσουν στη θεωρητική αρχή ότι η υπερφορολόγηση οδηγεί στην φοροδιαφυγή και η μείωσή της θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Λησμονώντας ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί διαχρονικό εθνικό σπορ και δεν εφευρέθηκε μετά την κρίση.
Κι επειδή η ιστορία οφείλει να διδάσκει υπενθυμίζουμε ότι όταν ρωτούσαμε προεκλογικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πώς θα ελαφρύνουν το μέσο νοικοκυριό  από φόρους και ταυτόχρονα θα αυξήσουν μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές παροχές, με  ανάλογης "υπευθυνότητα"  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσαν πως υπάρχει μεγάλος πλούτος και θα αρκούσε μόνο με την φορολόγησή του που αμελούσαν τα αστικά κόμματα να βρεθούν τα έσοδα για την πολιτική που εξήγγειλαν τότε.
Τι απέγιναν όλα αυτά και ποια πολιτική (και δημοσιονομική ) εφαρμόστηκε αφήνουμε στους αναγνώστες μας να κρίνουν. Αφού είναι πολλά τα πολιτικά στελέχη (γαλάζια και πράσινα και αριστερά και ...) που δεν πρόκειται να διδαχθούν τίποτε. Διότι απλώς και μόνο η εξουσία και η νομή της ενδιαφέρει.