Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 22:45

Παρεμβάσεις του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας

Με δυο παρεμβάσεις – επιστολές του ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας θέτει προβλήματα που αφορούν τα μέλη του.
Η πρώτη επιστολή αφορά την επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών και σε επιστολή του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Σύλλογος αναφέρει:


«Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε με τί κριτήρια επιλέγει το σύστημα, όπως μας πληροφορούν οι υπηρεσίες σας, (εάν π.χ. είναι με την ημερομηνία αίτησης, το γράμμα του επιθέτου), δεδομένου ότι σε κάποιους δικαιούχους έχουν κατατεθεί τα ανάλογα για τον καθένα ποσά και σε άλλους όχι, παρά του ότι παρήλθαν 4 μήνες από την ημερομηνία της αίτησης τους και κλείνει πλέον χρόνος από το 2ο εξάμηνο του 2016 για το οποίο δικαιούνται την επιβράβευση.    
Αυτό είναι ερώτημα δανειοληπτών συνταξιούχων του Συλλόγου μας,  αλλά και άλλων δανειοληπτών και εν ενεργεία δημοτικών υπαλλήλων».
Η δεύτερη επιστολή είναι προς το υπουργείο Οικονομικών και τα κόμματα και αναφέρει:
«Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε για τα παρακάτω:
1. Που αποδίδετε, σε ποιον φορέα, η κράτηση: ΟΜΟΣΠ.ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΣΥΝΟΜ/ΔΙΕΣ, ποσού  0,20 ευρω αφού η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΤΑ έχει διαλυθεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο;
2. Πως προχωρά η απόδοση των συντάξεων των εφάπαξ και των επικουρικών των συνταξιούχων των ΟΤΑ που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα,  που σημαίνει ότι, τα βάσανα των συνταξιούχων συνεχίζονται και καταστρατηγείται το στοιχειώδες δικαίωμα χιλιάδων απόμαχων της δουλειάς να λαμβάνουν έγκαιρα έστω αυτές τις μίζερες συντάξεις τους;
Εξ άλλου σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, εδώ στο νομό μας σε ένα τόπο δηλαδή μικρό που η επικοινωνία μεταξύ συνταξιούχων είναι ευκολότερη, δίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς σε συνταξιούχους άλλων ταμείων, για παράδειγμα του Δημοσίου».
Τις επιστολές υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Πινέλης και η γραμματέας Σοφία Ηλιάδου.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς- Παιονίας σε γενική Συνέλευση για τη Τρίτη 24 Οκτώβρη και ώρα 10,30  π.μ.  Η Συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς με θέματα:
1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.
2. Συζήτηση για την λειτουργία του Συλλόγου και  Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.