Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 21:02

Ν. Μαριάς: «Η ΕΕ επιβάλει τη μόνιμη εγκατάσταση χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα

Γράφει ο Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

 

Στα πλαίσια της σύσκεψης για το «προσφυγικό», που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αύγουστου 2016, στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών, Βουλευτών, Δημάρχων και του Περιφερειάρχη Κρήτης, είχα εγκαίρως προειδοποιήσει ότι πρόκειται να αρχίσουν οι επιστροφές «προσφύγων» στην Ελλάδα, από κράτη μέλη της ΕΕ, βάσει του καθεστώτος του  Δουβλίνου.


Τότε, ο κ. Μουζάλας ισχυρίστηκε ότι οι προειδοποιήσεις μου ήταν δήθεν «φαντασιώσεις και ψέματα» και έλεγε «ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου δεν έχει απολύτως καμία ισχύ, δεν εφαρμόζεται και κατέπεσε ιστορικά».
Τον περασμένο Αύγουστο, όμως, ο κ. Μουζάλας σε συνέντευξή του στο μαγκαζίνο «Report Mainz» της γερμανικής τηλεόρασης ARD, τελικά συνομολόγησε τις καταγγελίες μας λέγοντας: «εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων, που σχετίζονται με τον Κανονισμό του Δουβλίνου, από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ».
Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, βιώνουμε στη χώρα μας τη δεύτερη πράξη του δράματος, του δήθεν «προσφυγικού ζητήματος».
Η πρώτη πράξη χαρακτηρίστηκε από την αθρόα εισροή προσφύγων και κυρίως χιλιάδων παράνομων μεταναστών και την «ύποπτα» πρόχειρη αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης, που αφενός οδήγησε πολλές περιοχές στα νησιά του Αιγαίου να βιώσουν μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση και αφετέρου ανέχθηκε και ανέχεται τον εγκλωβισμό παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, που σύντομα θα φθάσουν τους 70.000.
Τώρα βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας η δεύτερη πράξη:Η προσπάθεια οριστικής εγκατάστασης των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα.
Εδώ και δύο χρόνια διαμηνύω, σε όλους τους τόνους, αυτά που υπενθύμισα και στη Συνέντευξη Τύπου, την οποία πραγματοποίησε το Κόμμα «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», στα πλαίσια της ΔΕΘ στις 15/9/2017:ότι το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε και κρατάει ανοικτό τον δρόμο, στο ρίζωμα των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και απειλεί με πλήρες ναυάγιο, την διαδικασία μετεγκαταστάσεων «προσφύγων» από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ. Και αυτό γιατί εφαρμόζεται η ένταξη χιλιάδων παιδιών «προσφύγων» στα σχολεία της χώρας μας. Αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων της Κυβέρνησης, διότι υπάρχει ειδική νομοθεσία της ΕΕ, την οποία κρύβουν. Πρόκειται για Οδηγία η οποία ισχύει από τις 26 Ιουνίου 2013,  και αναφέρει ότι η εκπαίδευση των παιδιών των «προσφύγων», μπορεί να παρέχεται και στα Κέντρα Φιλοξενίας.
Η απόφαση λοιπόν της Κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στα Ελληνικά σχολεία, προδικάζει τη μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων και κυρίως των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.
Επιπλέον, η Κυβέρνηση δεν αξιώνει, από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, να υλοποιήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, αφού πχ η Γερμανία δέχτηκε 4.447 πρόσφυγες  από τους 17.209, που υποσχέθηκε ότι θα μετεγκαταστήσει στο έδαφος της, η Γαλλία 3.948 από τους 12.599 και υπάρχουν χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, που δεν πραγματοποίησαν καμία μετεγκατάσταση.
Είχα, επίσης, εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει ότι οι ροές των παρανόμων μεταναστών θα αυξηθούν, για τον απλό λόγο ότι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου έχουν μάθει ότι όποιος έρχεται στην Ελλάδα αρκεί να συμπληρώσει μια αίτηση και θεωρείται αυτόματα προστατευόμενο πρόσωπο, που του προσφέρουν κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ και κρατική γη, την ώρα που οι δανειστές αρπάζουν τις περιουσίες μας και το επίδομα αλληλεγγύης για τους Έλληνες πολίτες αγγίζει μόλις τα 100 ευρώ.
Εν μέσω κρίσης και τεράστιων προβλημάτων του λαού μας, προσφέρονται προκλητικές παροχές, σε διάφορους οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν πρόσφυγες και τους οποίους η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιθυμεί να τους κάνει μόνιμους κατοίκους σ’ αυτή τη χώρα, γιατί είναι φανερό πως στόχος τους είναι: να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) όπου θα δουλεύουν, με φθηνά μεροκάματα, χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, την ώρα που πάνω από ένα εκατομμύριο  Έλληνες είναι άνεργοι.
Υπάρχει, λοιπόν, η μεγάλη αντίφαση: από τη μια μεριά ο Ελληνικός  λαός πεινάει και από την άλλη δημιουργούνται Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, όπου οι παράνομοι μετανάστες θα δουλεύουν με χαμηλά μεροκάματα.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από πρόσφατα δημοσιευμένες εκτιμήσεις της Alpha Bank, σύμφωνα με τις οποίες:
«Οι αυξημένες προσφυγικές ροές – το 2016 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο αυξήθηκε κατά 287%- συμπεριλαμβάνονται στους παράγοντες, που πρόκειται να αλλάξουν άρδην την εγχώρια αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.
Με την είσοδο στην αγορά εργασίας χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων-μεταναστών, οι μισθοί για τις θέσεις εργασίας χαμηλής εξειδίκευσης αναμένεται ότι δεν θα δεχτούν ανοδικές πιέσεις».
Επειδή σιγά- σιγά το παρασκήνιο του δήθεν «προσφυγικού ζητήματος» αποκαλύπτεται και οι σκοποί των «πατρώνων» του, είναι εις βάρος του Ελληνικού λαού, το Κόμμα μας «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ζητά από την Κυβέρνηση να σταματήσει, επιτέλους, τις υποκριτικές, υποτακτικές και επιζήμιες πολιτικές της και απαιτεί τα παρακάτω:
1. Άμεση υλοποίηση των μετεγκαταστάσεων, που υποσχέθηκαν τα υπόλοιπα Κράτη της ΕΕ καθώς και συνέχιση μέχρι πλήρους ολοκληρώσεώς του, του  Προγράμματος  μετεγκαταστάσεων της ΕΕ το οποίο έληξε στις 27/9/2017.
2. Άμεσες επαναπροωθήσεις, βάσει τόσο της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας όσο και της  σχετικής πρόσφατης νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
3. Άρση της παροχής κινήτρων στους δήθεν πρόσφυγες.
4. Αποχώρηση της Ελλάδας μονομερώς ή προσωρινή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν, για να πάψει η Ελλάδα να είναι ο «μαγνήτης» των δήθεν προσφύγων».