Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 22:45

Συμπεριφορά αξιοζήλευτη

Να και μια ευχάριστη καταγραφή: Τηλεφώνησε την περασμένη Παρασκευή ο φίλος Γιώργος Λασκάκης, κτηνοτρόφος και πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς. "Γράψε σε παρακαλώ έναν καλό λόγο για κάτι που διαπίστωσα ο ίδιος με τα μάτια μου"
Και τι είδες Γιώργο;
Χθες (την Πέμπτη) τηλεφώνησα στην αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κατερίνα Ζιούτα - Γιαννακούλα και την ενημέρωσα ότι δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Λεβεντοχωρίου - Μαυρονερίου κάποιοι πετούν σκουπίδια κι έχει δημιουργηθεί μια παράνομη χωματερή. Κάντε κάτι, την παρακάλεσα.


Και λοιπόν;
Ε, την επόμενη μέρα το πρωί που ερχόμουν, στο ίδιο σημείο που υπάρχει η χωματερή είδα την κ. Ζιούτα μαζί με υπάλληλο της καθαριότητας να κάνει αυτοψία στον χώρο. Στ' ορκίζομαι, την μια μέρα τηλεφώνησα, την άλλη μέρα βρέθηκε επιτόπου η αντιδήμαρχος. Είναι μια συμπεριφορά που αξίζει κάθε έπαινο. Διότι δεν είναι και η πλέον συνηθισμένη.... σχολίασε ο Γιώργος Λασκάκης.
Προσυπογράφουμε τον έπαινο. Εξάλλου τα αγαθά (και τα δημόσια)  κόποις κτώνται. Για όσους καταλαβαίνουν.

 

Άλλη Κατερίνα
Κι εκεί που αναρωτιόμασταν πως προέκυψε η  υποψηφιότητα της Κατερίνας Ζιούτα στο Μητρώο στελεχών της Ν.Δ. όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Real news, ένας φίλος που γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά τα εσωκομματικά της Ν.Δ. μάς διαφώτισε.
Πήρε τηλέφωνο λοιπόν ο Τριαντάφυλλος (Ντάλος) Ρωμανίδης και μας ενημέρωσε ότι στο Μητρώο Στελεχών που κατάρτισε η Ν.Δ. και από όπου αρύσθηκε την πληροφορία η εφημερίδα Real news, είναι καταχωρημένη μια κυρία με το ίδιο ονοματεπώνυμο (Κατερίνα Ζιούτα) αλλά πρόκειται για γαλάζιο στέλεχος του ν. Θεσσαλονίκης και κατά λάθος καταχωρίστηκε από την εφημερίδα στο ν. Κιλκίς.
Κι αφού το λέει ο Ντάλος έτσι θα είναι.

 

Για τα «διαθέσιμα
κεφάλαια
των Δήμων»
Την μεταφορά των διαθέσιμων κεφαλαίων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας ζήτησε η κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε τη θέση του Δήμου Κιλκίς, δεν τη διάβασα τουλάχιστον σε καμιά τοπική εφημερίδα, έντυπη και ηλεκτρονική.
Να θυμίσω απλά την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Πάτρας, που θα μπορούσε να είναι μπούσουλας για κάθε Δ.Σ. δήμου της χώρας μας.
«Επιμένουμε στη θέση μας να μην μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές. Τα διαθέσιμα του δήμου είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο».
Κώστας Πινέλης