Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 14:50

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ την Πέμπτη στον Ασπρόπυργο

Τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν και περίπου 62.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα την Πέμπτη κατά την διάρκεια εξόρμησης της ΕΛΑΣ στον Ασπρόπυργο στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για τις περιοχές της δυτικής Αττικής ενώ στελέχη της Αστυνομίας σημείωναν πως επρόκειτο για προγραμματισμένη επιχείρηση και δεν σχετίζεται με την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη απο το Αφγανιστάν.

Όπως σημείωναν η δυτική Αττική υπάρχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα όπως υπάρχει και ζήτημα έλλειψης προσωπικού ωστόσο βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους δεκάδες αστυνομικοί οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους και βεβαιώνουν παραβάσεις αλλά προχωρούν και σε συλλήψεις.

Υπογράμμιζαν επιπροσθέτως ότι έχουν ευαισθητοποιηθεί πλέον σημαντικά οι πολίτες και περίπου 8 στις 10 καταγγελίες που κάνουν ισχύουν. Κάθε καταγγελία πάντως ερευνάται από τους αστυνομικούς ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει ο μεγάλος αριθμός αναφορών για ηχορύπανση είτε αφορά δυνατή μουσική κατά τη διάρκεια γλεντιού είτε δυνατός ήχος από εξάτμιση αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας.

Μόνο στο Μενίδι από τα μέσα Ιουνίου - μετά τον άδικο θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα - μέχρι πρόσφατα έχουν ελεγχθεί 28.366 άτομα ενώ έχουν γίνει και πάρα πολλές κατ΄ οίκον έρευνες ενώ στη δυτική Αττική από τις αρχές του έτους έχουν γίνει έλεγχοι σε περίπου 37.000 άτομα, πάνω από 5.000 προσαγωγές, πάνω από 1.500 συλλήψεις (εκ των οποίων περίπου οι 1000 από το καλοκαίρι) και έχουν βεβαιωθεί πάνω από 4.500 παραβάσεις.

Από τα αδικήματα που έχουν διαπιστωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20% αφορά ναρκωτικά, περίπου 5% χρήση όπλων, αντίστοιχο ποσοστό κλοπές - διαρρήξεις ενώ έχουν εξιχνιαστεί πολλές υποθέσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και ποτών.





Πηγή: Το Βήμα