Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 20:19

"Το Αρκάδι" έσυρε τον χορό με γλέντι μέχρι πρωίας στο Κιλκίς

Κρητικό γλέντι που να αρχίζει και να τελειώνει την ίδια μέρα δεν γίνεται. Πόσο μάλλον όταν το γλέντι αυτό οργανώνει στο Κιλκίς το "ΑΡΚΑΔΙ" που οι επιτυχημένοι χοροί του αποτελούν ήδη θεσμική καταγραφή στην πολιτιστική ζωή του νομού.
Τούτ' αυτό συνέβη στον υπερθετικό βαθμό στον πρόσφατο γλέντι - χορό  μέχρι πρωίας που οργάνωσαν στο Κιλκίς  οι Κρητικοί και φίλοι του συλλόγου "Το Αρκάδι".

 

Ο κόσμος και το κέφι ξεχείλιζαν και σ' αυτό συνετέλεσαν:
Τα προεόρτια εδέσματα και ποτά. Προϊόντα και παρασκευές της κρητικής γης και των άξιων παιδιών της. Η βραστή γίδα και το γαμοπίλαφο ως σήματα κατατεθέντα δεν μπορούσαν να λείψουν.
Το μουσικό συγκρότημα του Θανάση Μαυρόκωστα ανέλαβε τα υπόλοιπα και ξεσήκωσε τους συνδαιτυμόνες - δεν ήθελαν και πολύ άλλωστε- ενώ εμβόλιμα εμφανίστηκαν και χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου (τμήματα  αρχαρίων και Παραστάσεων) που καταχειροκροτήθηκαν.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Φραγκιαδάκης ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πολύτιμη προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης ευχαριστώντας τις επιχειρήσεις: Habitat, ANATOMIK HELP και Τεμένια Χανίων χωρίς να λησμονήσει και τους δωροθέτες, που με την προσφορά τους στηρίζουν τη λειτουργία του συλλόγου.