Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 20:58

Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Κιλκίς

Κύριε Δήμαρχε,
Σας επαναποστέλλω την ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στο φύλλο  της έγκριτης εφημερίδας των «Ειδήσεων» της 31.05.17, χωρίς να μπείτε στον κόπο να απαντήσετε, ως οφείλατε. Αυτό σημαίνει είτε πλήρη αδιαφορία στα κοινά του Δήμου σας-επιβεβαιώνοντας τις επισημάνσεις της επιστολής-ή ακόμη χειρότερα απρέπεια και μικρότητα προς δημότες που έχουν το θάρρος να επισημαίνουν τις παραλείψεις σας.

 

Ελπίζω πως με την δεύτερη αυτή ευκαιρία μπορεί να αναλάβει κάποιος από την Αντιπολίτευση του Δήμου και μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΔ Χέρσου τον κ. Κοτανίδη να δρομολογήσουν μια λύση, αφού απαξιεί να ασχοληθεί ο …ακόμη κ. Δήμαρχος Κιλκίς (το ακόμη το ισχυρίζονται μέλη της παράταξής σας).
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Παρακολουθώ τελευταία τη συχνή παρουσία σας στα ΜΜΕ του νομού μας, κι όχι με θετικό πρόσημο. Αντίθετα, θα έλεγα, με πολύ αρνητικά σχόλια και μάλιστα από ανθρώπους της παράταξής σας που εκλέχτηκαν μαζί σας και συνέβαλαν και στη δική σας εκλογική επιτυχία. Αυτό δεν ξέρω πόσο σας ανησυχεί και δεν μου πέφτει και λόγος, θα έλεγα, αφού δεν ήμουν ψηφοφόρο σας. Αυτό που θέλω να τονίσω εγώ ως δημότης σας είναι η απόλυτη εγκατάλειψη των χωριών του Δήμου μας- που δεν ξέρω αν είναι εξ αυτού του λόγου- ή γιατί δεν ενδιαφέρεσθε ή δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ για τα άμεσα και καθημερινά προβλήματα των δημοτών σας για τα οποία  εκλεγήκατε να τα υπηρετήσετε. Το μικρό χωριό μου, το Ελευθεροχώρι, μοιάζει τελείως εγκαταλειμμένο από τις παραλείψεις σας.
Υπάρχουν όμορφες γωνιές που φτιάχτηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Χέρσου,  για να ξεκουράσουν τους λίγους κατοίκους του, και, είναι αμφίβολο αν τολμά κανείς να πλησιάσει στα παγκάκια χωρίς τον κίνδυνο να πατήσει κάποια σαύρα ή φίδι ή οποιοδήποτε άλλο κινούμενο ερπετό. Το χόρτο που δεν θερίστηκε όλη την άνοιξη έγινε χώρος καταφυγής παντός είδους ερπετού με κίνδυνο για τους λίγους κατοίκους και τους ελάχιστους επισκέπτες.
Και κάτι ακόμη κ. Δήμαρχε.  Ξεκινήσατε να κάνετε ένα έργο ελάττωσης της ταχύτητας των αυτοκινήτων στον κεντρικό δρόμο του Ελευθεροχωρίου και χαρήκαμε όλοι βεβαίως. Δεν ξέρω αν είχατε την καλοσύνη να επισκεφθείτε αυτό το έργο και να διαπιστώσετε επί τόπου την εξυπνάδα ή την ανοησία των μηχανικών σας.  Η δήθεν υπερύψωση των σημείων  αναστολής της ταχύτητας (σφηνωμένα στο έδαφος τούβλα) είναι ανύπαρκτη και δεν εμποδίζει καθόλου, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ, την ταχύτητα των διερχομένων αυτοκινήτων. Ο δρόμος είναι ευθύς και η ταχύτητα πολλών ασυνείδητων οδηγών εγγίζει ακόμη  και τα 100 χιλιόμετρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή, τον άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Ενώ, δηλαδή, στο Σταυροχώρι που είναι ο δρόμος οφιοειδής μέσα στο χωριό και έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να τρέξουν τα αυτοκίνητα, κάνατε μια σπουδαία δουλειά και μπράβο Σας, στο Ελευθεροχώρι που είναι απολύτως ευθύς ο δρόμος και οι κίνδυνοι πολύ περισσότεροι δεν κάνατε ΤΙΠΟΤΕ. Επί πλέον εγκαταλείψατε εδώ και πάνω από 2 χρόνια το έργο κι αυτό φαίνεται από τα εγκαταλειμμένα τούβλα στο δρόμο που όλο και λιγοστεύουν γιατί κάποιοι διερχόμενοι τυχαίνει να χρειάζονται μερικά. Δεν γνωρίζω γιατί έγινε το έργο μ αυτόν τον τρόπο-δηλαδή δεν έγινε τίποτα-για τη μείωση της ταχύτητας των διερχομένων αυτ/των και, δυστυχώς, είναι πάρα πολλά λόγω της βιομηχανικής ζώνης. Δεν γνωρίζω αν έχετε γνώση του συγκεκριμένου έργου. Σας καλώ να επισκεφθείτε το δήθεν έργο για να έχετε εικόνα της κατασπατάλησης κάποιων χρημάτων για έργο που δεν έγινε.
Από τα μικρά έργα και την καθημερινότητα κρίνεται η συμβολή των αρχόντων στην εξυπηρέτηση και την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.
Αυτά θα κρίνουν και Εσάς, Κύριε Δήμαρχε!!!

Δημήτρης Ιωαννίδης

συνταξιούχος δάσκαλος