Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 23:17

Καπναποθήκες: Επειλεκτική ευαισθησία μιας ...πλευράς

Την ώρα που το Κιλκίς και ιδιαίτερα το κέντρο του ασφυκτιά από την έλλειψη χώρων στάθμευσης, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου επέβαλε την κατάργηση του άτυπου πάρκιγκ στη νότια πλευρλά των δίδυμων καπναποθηκών.
Ο λόγος: Τα δυο κτήρια αφημένα στην τύχη τους, είναι επικίνδυνα για πεζούς και αυτοκίνητα αφού πέφτουν σοβάδες.


Μόνο που η ευαισθησία περιορίστηκε μόνο στην νότια πλευρά, όπου και ο ακάλυπτος χώρος που χρησιμοποιήθηκε επί χρόνια ως πάρκιγκ.
Ο αποκλεισμένος χώρος έχει βάθος τουλάχιστον τριάντα μέτρα. Κι αντί να αποκλειστεί μια λωρίδα πέντε μέρων, ακριβώς για να προστατευθούν αυτοκλίνητα και οδηγοί από ενδεχόμενη πρώση σοβάδων, αποκλείστηκε ολόκληρο το οικόπεδο.
Η ανοησία όσων αποφάσισαν να καταργήσουν το πάρκιγκ, καταδεικνύεται από την επιλεκτική τους ευαισθησία. Η βορεινή, η δυτική και η ανατολική πλευρές παραμένουν ως είχαν. Τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να παρκάρουν επί της 21ης Ιουνίου και επί των δυο καθέτων της  σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από τα κτίσματα. Προφανώς οι σοβάδες πέφτουν μόνο από τη νότια πλευρά των κτισμάτων! Οι άλλες τρεις είοναι προστατευμένες!
Η φωτογραφία (δυο από τις τρεις πλευρές του οικοπέδου) εκ του περισσού καθώς πάντες οι Κιλκισιώτες γνωρίζουν το παραλογισμό και σχολιάζουν ανάλογα.
Σε πείσμα της κοινής λογικής και παρά τις αρχικές διευκρινίσεις πως πρώτα θα εκδοθεί άδεια και προφανώς θα γίνουν και έργα επισκευής των κτηρίων, για να επαναλειτουργήσει, το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσουν χρόνια μέχρι να φιλοτιμηθεί κάποιος εκ των αρμοδίων και να επαναλειτουργήσει το πάρκιγκ.
Εκτός κι αν δια της επιφοιτήσεως της κοινής λογικής αναθεωρήσουν την απόφασή τους.
Δύσκολο αλλά ας το ελπίσουμε.