Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 23:28

Γεωργαντάς:Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δεσμεύσει την επόμενη Κυβέρνηση οικοδομώντας το κομματικό του Κράτος

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης για τα επόμενα 4 χρόνια, με τη διαδικασία που ακολουθείται για την πλήρωση θέσεων Διοικητικών Γραμματέων. Αναμένεται δε να υπάρξει και συνέχεια με τους Αναπληρωτές Διοικητικούς Γραμματείς, τους Τομεακούς, καθώς και τους Ειδικούς Τομεακούς Γραμματείς.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και κρίσιμα:  Γιατί διογκώνουν τις δομές της διοίκησης, διατηρώντας παράλληλα και τους Γενικούς Γραμματείς; Πώς μιλούν για αποκομματικοποίηση, όταν την τελική επιλογή των ανώτατων αυτών στελεχών θα  την κάνει ο ίδιος ο Υπουργός και θα έχουν μάλιστα σταθερή τετραετή θητεία;
Οι επιδιώξεις της Κυβέρνησης είναι απολύτως ξεκάθαρες: Προσθέτουν ένα ακόμα επίπεδο Διοίκησης, με απροσδιόριστες μέχρι σήμερα αρμοδιότητες για να τακτοποιήσουν τα κομματικά τους στελέχη. Αυξάνουν τη γραφειοκρατία και το κόστος στον Έλληνα φορολογούμενο, οικοδομώντας το κομματικό τους Κράτος, ενώ προσπαθούν να περιορίσουν τα περιθώρια  που θα έχει η επόμενη Κυβέρνηση να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.
Είναι βέβαιον ότι οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντιδράσουν σε αυτήν τη μεθόδευση, ενώ οι πολίτες θα δώσουν σύντομα την απάντησή τους, αρνούμενοι να πληρώσουν έναν ακόμη αχρείαστο λογαριασμό και να συμβιβαστούν με μια κομματική δημόσια διοίκηση».