Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 21:25

ΟΤΕ: Γρήγορο Internet σε αγροτικές περιοχές στη βόρεια και νότια Ελλάδα

Ένα έργο πνοής για τις απομακρυσμένες περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας ολοκλήρωσε επιτυχώς ο Όμιλος ΟΤΕ. Στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband, ο Όμιλος δημιούργησε νέο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 12.000 χιλιομέτρων, μέσω του οποίου αποκτούν πρόσβαση σε γρήγορο Internet έως 50Mbps, 323.000 κάτοικοι αγροτικών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.


Με το γρήγορο Internet καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των πολιτών για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα δίνεται σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.
Το έργο σχεδίασε η γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και υλοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σε συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στις αγροτικές περιοχές, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την τοπική ανταγωνιστικότητα. Αυτό αναγνώρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βράβευσε τη χώρα μας. Με το έργο Rural Broadband φέρνουμε το αύριο σήμερα για όλους».
«Ο Όμιλος ΟΤΕ, με τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα τεχνολογίας που υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί τις υποδομές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Ένα μπράβο στους ανθρώπους μας που κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν ένα δύσκολο τεχνικά έργο, που απαιτούσε υψηλή τεχνογνωσία σε επίπεδο σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης. Με την τεχνολογία επιδιώκουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.