Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 13:50

Εξάρχεια: Ανήλικοι οι 4 από τους 11 συλληφθέντες για τα επεισόδια

Σε 11 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Ειδικότερα, πρόκειται για 8 Έλληνες (εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι, ενώ οι υπόλοιποι ηλικίας από 19 έως 36 ετών) και τρεις αλλοδαπούς. Ο ένας από αυτούς είναι ανήλικος Ρουμάνος, ο άλλος 18χρονος Αλβανός και ο τρίτος Ιταλός, 26 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, προσήχθησαν άλλα 26 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε κοινόχρηστους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία: Πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί, 16 ακέραιες βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, 5 δοχεία με εύφλεκτο υγρό, 29 γυάλινα μπουκάλια και 9 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Πηγή: Το Βήμα