Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018 21:12

Ρυπαίνει βιομηχανία στον Παντελεήμονα

Οχτώ κάτοικοι του Παντελεήμονα παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς το μεσημέρι της Πέμπτης για να διαμαρτυρηθούν. Βιομηχανία της περιοχής που κατονόμασαν ρυπαίνει το περιβάλλον ρίχνοντας τα απόβλητά της ανεξέλεγκτα ακόμα και στο δρόμο, κατήγγειλαν. Επίσης διαμαρτυρήθηκαν συνολικά για εγκατάλειψη του οικισμού από τη δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης ήταν ενημερωμένος για τα προβλήματα που δημιουργεί η βιομηχανία, αναφέροντας ότι δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του δήμου ούτε ο δρόμος ούτε η ελεγκτική υπηρεσία για ρύπανση του περιβάλλοντος.

 

 

Στο προσκήνιο τα μεγάλα
εκκρεμή θέματα
Για μια ακόμα φορά ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής έθεσε καίρια θέματα του δήμου στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Παζαρτζικλής αναφέρθηκε σε εν ισχύ πρόγραμμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας και ρώτησε κατά πόσο ο δήμος επεξεργάστηκε πρόταση ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της αξιοποίησης των δίδυμων καπναποθηκών.
Με την λήξη του έτους μάλιστα ζήτησε ενημέρωση σε ποιες ενέργειες προέβη η διοίκηση του δήμου σε εκκρεμή ζητήματα, όπως η περιφερειακή οδός Αγίου Γεωργίου, το φυσικό αέριο, η παραχώρηση του κτηρίου της Εργατικής Εστίας για τη στέγαση του 2ου ΕΠΑΛ κ.α.
Ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης, ενημερωμένος για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για τις δίδυμες καπναποθήκες  προανήγγειλε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στις αρχές της νέας χρονιάς για να εξεταστούν οι δυνατότητες αναβάθμισης του χώρου και των κτηρίων, ενώ για τα υπόλοιπα μεγάλα εκκρεμή θέματα δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει λίαν προσεχώς το δημοτικό συμβούλιο.

 

Δεν απαντά
Πάντως, επί του θέματος της ενημέρωσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Τονικίδης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του ότι τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα θέματα που τίθενται από τους συμβούλους της παράταξης, η διοίκηση του δήμου δεν απαντά.

 

Καμένες λάμπες
Οι σπασμένες ή καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού σε χωριά του δήμου και γενικότερα ο ελλιπής φωτισμός των δημόσιων χώρων ήταν το θέμα που έφεραν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί  σύμβουλοι Κώστας Σβέρκος και Γ. Αμανατίδης. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι μπορεί επί μήνες ένα χωριό να είναι βυθισμένο στο σκοτάδι χωρίς να επεμβαίνει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου.
Ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης παραδέχτηκε ότι όντως υφίσταται θέμα και απέδωσε το πρόβλημα στο γεγονός ότι ο δήμος διαθέτει μόνο έναν ηλεκτρολόγο. Και μάλιστα δεν έχει την ευχέρεια (νομική) να επιδιορθώσει - αντικαταστήσει τις καμένες λάμπες  με ανάδοχο ιδιώτη ηλεκτρολόγο. “Τουλάχιστον να μας επέτρεπαν να αναθέσουμε τη δουλειά σε ιδιώτη ηλεκτρολόγο, θα μπορούσαμε να λύσουμε γρήγορα τα προβλήματα. Αλλά δεν μας αφήνουν”, τόνισε ο κ. Σισμανίδης.