Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 23:30

Επίσημα επέτειος της απελευθέρωσης της Παιονίας η 23η Οκτωβρίου

Και επισήμως με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος  καθιερώνεται η  23η Οκτωβρίου ως ημέρα της Επετείου απελευθέρωσης του Δήμου Παιονίας.
Τη σχετική ενημέρωση έκανε προς την εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αλίρης, ο οποίος και είχε την πρωτοβουλία για την καθιέρωση,  αποστέλλοντάς μας μάλιστα και σχετικό απόσπασμα του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.


Σ το ΦΕΚ (αρ. φύλλου 206, τεύχος α' 29 Δεκεμβρίου 2017)  δημοσιεύτηκε το υπ. αριθμ. 156 Προεδρικό Διάταγμα και στα δυο πρώτα άρθρα του αναφέρονται τα εξής:
Άρθρο 1
Καθιερώνουμε την 23η Οκτωβρίου, επέτειο τηε απελευθέρωσης του Δήμου Παιονίας από τον τουρκικό ζυγό το έτος 1912, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Δήμο Παιονίας Ν. Κιλκίς.
Άρθρο 2
Οι εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες θα γίνονται στο Δήμο Παιονίας ν. Κιλκίς, περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό σε όλο το Δήμο από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής και φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημόσιων κτηρίων, από τη δύση της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνονται στη Γουμένισσα, ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας ν. Κιλκίς.