Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 21:21

Γεωργαντάς: Κατάφωρη αδικία σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ψηφισθούν από την Κυβέρνηση οι αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα που έχουν συμφωνήσει οι αρμόδιοι Υπουργοί στο πλαίσιο της «διαπραγμάτευσης» για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.  Ως αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών χιλιάδες οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα ή θα δουν πολύ σημαντικές μειώσεις.


Προφανώς το δημογραφικό πρόβλημα δεν απασχολεί τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αδιαφορούν για ένα ζήτημα υπαρκτό που έπρεπε ήδη να μας απασχολεί όλους. Η περικοπή αυτών των επιδομάτων δεν οδηγεί μόνο στην οικονομική εξαθλίωση αυτών των οικογενειών αλλά είναι και σε ένα ηθικό επίπεδο μια απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά σε όσους κόντρα στις δυσκολίες των καιρών επιλέγουν να αποκτούν πολλά παιδιά.
Η ψήφιση των μέτρων αυτών ειδικά για το νομό μας αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα καθώς ήδη κατέχουμε τη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ελλάδα σε αναλογία γεννήσεων – θανάτων και είναι βέβαιο ότι αυτό θα χειροτερεύσει.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την επιλογή αυτή της Κυβέρνησης η οποία περιορίζει ακόμα περισσότερο τα όνειρα χιλιάδων τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.