Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 12:18

Μέχρι στιγμής στο Κιλκίς διαμαρτύρονται τα ...τρακτέρ

Αντιπροσωπείες αγροτοσυνδικαλιστών του νομού συμμετέχουν στις συναντήσεις που γίνονται για συντονισμό δράσης με τελευταία, όπως αναφέραμε, αυτή της Λάρισας. Ωστόσο το κλίμα απέχει πολύ για να χαρακτηριστεί κι όχι μόνο στο Κιλκίς ως "αγωνιστικό" καθώς η βάση παραμένει μέχρι τώρα επιφυλακτική έως σε πλήρη ακινησία.

 

Κατόπιν αυτών -γνωστών άλλωστε από τα προηγηθέντα ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ- η κινητοποίηση των αγροτών στο ν. Κιλκίς έχει μέχρι τώρα συμβολικό χαρακτήρα, όπως συμβολική είναι η πρώτη εμφάνιση των τρακτέρ στην είσοδο του Κιλκίς.

Ανάλογη πρωτοβουλία αναπτύσσει και στην Παιονία ο εκεί αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος υπό τον Θ Καρυπίδη με στόχο την επανάληψη της περσινής κινητοποίησης κατ' αρχήν με εμφάνιση των τρακτέρ στην περιοχή των Ευζώνων. Η τελική όμως απόφαση θα ληφθεί το βράδυ της Τρίτης, ώρα 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης όπου συγκαλείται η Επιτροπή Μπλόκου των Ευζώνων για να συζητήσει περί του πρακτέου. Αν δηλαδή  θα συγκεντρωθούν στο τελωνείο Ευζώνων τρακτέρ. Σε ανάλογη εκδήλωση που συγκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή η συμμετοχή αποδείχτηκε ισχνή γι' αυτό και επαναλαμβάνεται την Τρίτη.

Το βέβαιο είναι ότι αγροτοκτηνοτρόφοι της Παιονίας θα βρεθούν στην Agrotica  την Πέμπτη στα εγκαίνια της έκθεσης και στο παναγροτικό συλλαλητήριο, ακολουθώντας και συμμετέχοντας στο κομβόι που θα σχηματίσουν οι αγρότες της Πέλλας των Γιαννιτσών, της Αλεξάνδρειας και της Χαλκηδόνας.

Στο Κιλκίς ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Κιλκίς συγκαλεί την προσεχή Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. γενική συνέλευση των μελών του (γραφεία συλλόγου: 21ης Ιουνίου 48) και σε περίπτωση μη απαρτίας επανάληψη την μεταπροσεχή Κυριακή 11 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Ανάλογες διαδικασίες κινεί και ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος "το Κιλκίς" υπό τον Γ. Λασκάκη με συνέλευση κατ' αρχήν και στην συνέχεια εκλογική νέας διοίκησης μέσα στον Φεβρουάριο.