Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 22:34

«Σάρωσε» η συνέντευξη Σισμανίδη στο διαδίκτυο

Σαρωτικό ήταν στον κόσμο του διαδικτύου το πρώτο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Θεοφύλακτο Παγλαρίδη ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στη webTV της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Την πρώτη ημέρα ανάρτησης του βίντεο στο facebook των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, με τίτλο: «Σισμανίδης: Ολοκληρώνω τη θητεία μου και αποχωρώ», είχαμε 2.400 ανοίγματα και τεράστιο ενδιαφέρον για το τι ειπώθηκε -μπροστά και πίσω από την κάμερα- κυρίως από τους συνεργάτες του δημάρχου, πολλοί εκ των οποίων αναζητούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «επόμενη ημέρα».

 

 

Χαλασμός κόσμου
Όπως γράφουμε και παραπάνω μεγάλες πιένες γνώρισε η συνέντευξη του Δημάρχου Κιλκίς Δ. Σισμανίδη στις εφημερίδες μας. Ο Δήμαρχος δεν φημίζεται για τη διπλωματική του γλώσσα και ενίοτε ο λόγος του διανθίζεται με εκφράσεις που κατά τους Βυζαντινούς εντάσσονται στις "ου φωνητές".
Δεν λέμε εξάλλου τίποτε νέο, μια παρουσία σας σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου θα είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει του λόγου μας το αληθές.
Συνοψίζουμε τι είπε στο "πολιτικό σκέλος" της συνέντευξης που δημοσιεύουμε σήμερα σε ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ.
Τελεία και παύλα, δεν κατεβαίνω ξανά δήμαρχος Κιλκίς.
Δεν θα αναμιχθώ στην ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης. Όσοι μου έκαναν "πόλεμο"  "ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα". Να κατέβουν αρχηγοί να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.
Οι  διενέξεις  συμβούλων -στη δική μου και σε όλες τις διοικήσεις- είναι για το "πάπλωμα". Κοινώς για το "κοινωνικό μίσθωμα". Και επί το κοινότερον για την αντιμισθία.
Και για το μέλλον του: Ο καιρός θα δείξει. Πάντως δεν απέκλεισε τίποτα είτε για υποψήφιος βουλευτής είτε για αντιπεριφερειάρχης.
Όλα αυτά σε δική μας ελεύθερη μετάφραση.
Ύστερα από όλα αυτά είναι ευνόητο γιατί κάμποσοι στο Κιλκίς τρέχουν από τη Δευτέρα, όταν "έπαιξε"  στην ιστοσελίδα μας: eidisis.gr webTV  η συνέντευξη του Δημάρχου.
Κι ακόμα ζούμε σε ειρηνική περίοδο. Που να σφίξουν και οι καιροί.

 

Υπουργικές γελοιότητες
Χθες λάβαμε την ακόλουθη πρόσκληση από το Υπουργείο Πολιτισμού: Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο πλαίσιο της τρέχουσας αναδιαμόρφωσης των διαδικασιών ενίσχυσης των Πολιτιστικών Φορέων και για τη δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην Περιφέρεια, καλεί όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές δράσεις κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018, να καταθέσουν τα αιτήματα τους για παροχή Αιγίδας και Οικονομικής Ενίσχυσης στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου μέχρι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, και για τις εκδηλώσεις της θερινής περιόδου έως την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη και έγκαιρη αξιολόγησή τους.
Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου. Ένας Χριστιανός δεν βρέθηκε στο Υπουργείο για να ενημερώσει τον Υπουργό που έβαλε την υπογραφή του πως δεν μπορείς να στέλνεις πρόσκληση σε συλλόγους να υποβάλλουν αίτηση για ενίσχυση στις 31 Ιανουαρίου - άντε στις 30 για όσους ενημερώθηκαν ηλεκτρονικά- και να ορίζεις καταληκτική ημερομηνία (για εκδηλώσεις της χειμερινής περιόδου) την 31η Ιανουαρίου.
Καταντά γελοίο.