Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 20:25

«Πάσα στα σχολεία»: Η ΕΠΟ στο δημοτικό σχολείο Χέρσου

Το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επιλέχθηκε αποκλειστικά σε επίπεδο Νομού Κιλκίς από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την εφαρμογή του προγράμματος «πάσα στα σχολεία».

Έτσι, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ήρθαν στο Σχολείο του Χέρσου ο κ. Θωμάς Μεταξάς αναπληρωτής καθηγητής ΣΕΦΑ ΑΠΘ και Διευθυντής Εκπαίδευσης ΕΠΟ, ο κ. Γιάννης Γκίσης καθηγητής ΣΕΦΑ ΑΠΘ και εκπαιδευτής ΕΠΟ και ο κ. Κατεριαννάκης Φάνης πρώην διεθνής τερματοφύλακας και προπονητής τερματοφυλάκων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για να μιλήσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά της Ε και Στ τάξης για την αξία, άμιλλα και ψυχαγωγία του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

 

Στη συνέχεια μοίρασαν σε κάθε παιδί από μία φανέλα του προγράμματος και ένα σχετικό φάκελο ενώ δώρισαν στο σχολείο έναν τόμο με την ιστορία της ΕΠΟ (1926-2011) και μία μπάλα ποδοσφαίρου με τις ακριβείς επαγγελματικές προδιαγραφές της UEFA.
Τέτοιες ενέργειες έρχονται επιτέλους να αποτελέσουν τον αντίποδα σε κάθε πράξη βίας και οργανωμένου χουλιγκανισμού που πλήττουν ανεπανόρθωτα ίσως το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ένα άθλημα ομαδικό που θα έπρεπε κανονικά να προορίζεται μόνο για συγκίνηση και χαρά.
Ευχαριστούμε θερμά την ΕΠΟ ως Σχολείο του Χέρσου.