Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 22:02

Φασιστικά κηρύγματα

"Μασόνοι, προδότες, πολιτικοί...", " Ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους ξεχνά", "Στο Γουδή, στο Γουδή οι προδότες στο Γουδή" είναι μερικά από τα συνθήματα που  κραύγασαν στο Πολύκαστρο οι εκεί επισκέπτες  διαδηλωτές για το "όνομα της Μακεδονίας"
Κοινό στοιχείο όλων αυτών των συνθημάτων είναι οι "προδότες πολιτικοί" όπως κοινό ήταν και το σύνθημα εκείνων που διαδήλωναν στις αρχές των μνημονιακών χρόνων  "Να καεί, να καεί το μπουρδ...η Βουλή".

 

 

Τι δηλοί ο μύθος;
Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα. Κι ένα από αυτά είναι να αξιοποιεί τις δυσχέρειες που δημιουργούνται κάθε φορά  και σε κάθε κρίση για να υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Δυστυχώς μάλιστα ακούμε ολοένα και συχνότερα ακόμα και από ανθρώπους που δηλώνουν υπέρμαχοι της δημοκρατίας και της αριστεράς(!) παρόμοιες αρές κατά των πολιτικών. Χωρίς να σκέφτονται πως αν η δημοκρατία και οι πολιτικοί (εκλεγμένοι από το λαό) είναι προδότες και αξίζουν να πάνε στου Γουδή, η εναλλακτική επιλογή είναι τα ...τάνκς. Άντε το πολύ πολύ αν όχι κάποιο στρατιωτικό καθεστώς μια "δημοκρατία" που θα υπακούει σε μουλάδες.
Το γράψαμε επανειλημμένα  και το επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι αθώες οι αρές κατά των πολιτικών. Κρύβουν φασισμό.
Κι ας το έχουν υπόψιν τους διάφοροι θερμοκέφαλοι.

 

Έχουμε και σχολή στο Κιλκίς
Στο Κιλκίς μάλιστα διάφοροι ημιαγράμματοι που εμφανίζονται κι ως άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων -τρομάρα τους- έχουν δημιουργήσει κοτζάμ φασιστική σχολή. Με επαναλαμβανόμενα κηρύγματα μίσους που σε μια δημοκρατική κοινωνία θα άξιζαν όχι την επιδοκιμασία, αλλά την ...φυλάκιση. Με άρθρα που παραπέμπουν στις πλέον σκοτεινές εποχές του ελεύθερου βίου της χώρας.

 

Αποδοκιμασία
Τον έντονο αποτροπιασμό του για όσα διαδραματίστηκαν στο Πολύκαστρο εξέφρασε ο πρόεδρος του μπλόκου των Ευζώνων αγροτοσνικαλιστής Θωμάς Καρυπίδης. "Κακώς τους δόθηκε άδεια από το Δήμο. Ποιον  εξέφραζαν και ήθελαν να κάνουν συλλαλητήριο;  Μπορεί ένας ιδιώτης να προκαλεί αναταραχή σε μια πόλη;" αναρωτήθηκε ο κ. Καρυπίδης και αποδοκίμασε   τα συνθήματα που ακούστηκαν. "Χουντικές κραυγές κυριάρχησαν και ακούστηκε μέχρι και το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"  κατήγγειλε ενώ αποδοκίμασε και τις ύβρεις που κατευθυνόμενοι από τοπικά ακραία στοιχεία διαδηλωτές εξέμεσαν κάτω από το σπίτι του Δημάρχου.
Ο κ. Καρυπίδης μάλιστα αποκάλυψε ότι πριν 20 ημέρες οι οργανωτές επικοινώνησαν μαζί του και του ζήτησαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και οι αγρότες με τα τρακτέρ τους. Τους ρώτησα ποιοι είναι, δεν πήρα απάντηση και φυσικά απέρριψα την πρότασή τους. Ήταν απαράδεκτοι και ήταν λάθος που τους δόθηκε άδεια από το δήμο, κατέληξε.

 

Γαϊτανάκι
Το πήραν κάποιο θερμοκέφαλοι σερί κορδόνι. Γράψαμε για το επεισόδιο στη ΔΕΗ με τον 70χρονο που πήγε να τους κάψει.
Ε, σας πληροφορούμε πως ο δράστης και ήδη κατηγορούμενος βρήκε ...μιμητή. Κάποιος πολίτης ευρισκόμενος καταφανώς σε κατάσταση μέθης μπήκε σε υποκατάστημα Τράπεζας του Κιλκίς και απείλησε να κάψει τον διευθυντή. Ο οποίος με ψυχραιμία και σύνεση μπόρεσε να αποφύγει τα δύσκολα! Τελικά, όσο γραφικό κι αν είναι το φαινόμενο δεν παύει να προκαλεί ανησυχία. Για τα οικονομικά προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι!