Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 21:17

Κλέφτες και κλέφτες

Επειδή στην Ελλάδα ευδοκιμεί πολύ η φυλή των κλεπτών του Δημοσίου χρήματος (Νοβάρτης, εξοπλιστικά, Ζήμενς κλπ) παραθέτω παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το οποίο διακρίνει ποιοτικά τις κατηγορίες των κλεπτών.
  Γράφει η εφημερίδα: ''Στην ζωή υπάρχουν δύο είδη κλεπτών. Ο κοινός κλέφτης και ο πολιτικός κλέφτης. Ο πρώτος είναι αυτός που σας κλέβει τα χρήματά σας, το πορτοφόλι σας, το ρολόι σας κλπ.
  Ο πολιτικός κλέφτης είναι αυτός που σας κλέβει το μέλλον σας, τη γνώση σας, τον μισθό σας, την εκπαίδευσή σας, την υγεία σας, την δύναμή σας, το χαμόγελό σας κλπ.


  Μία μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων κλεφτών είναι ότι ο κοινός κλέφτης σας επιλέγει για να σας κλέψει, ενώ τον πολιτικό κλέφτη, είστε εσείς που τον διαλέγετε για να σας κλέψει.
  Και η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι τον κοινό κλέφτη ,συνήθως τον πιάνει η αστυνομία, ενώ ο πολιτικός κλέφτης πολύ συχνά προστατεύεται από συνοδεία αστυνομίας.
  Καταλάβατε τώρα γιατί είμαι οργισμένος με όλους αυτούς που φωνάζουν ότι η υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΗΣ είναι χαλκευμένη, είναι συκοφαντία, είναι σκευωρία κλπ;
Κι εγώ θα ευχόμουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί να ήταν αθώοι, έντιμοι και καθαροί, αλλά δεν φωνάζω κι όλας προκαταβολικά ότι είναι αθώοι; Ούτε ότι είναι ένοχοι (πλην ενός που μου βγάζει το μάτι)
Ας αφήσουμε λοιπόν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

 

ΒΟΛΚΑΝ ΚΟΝΑΚ  (Volkan Konak)
Ο Βολκάν Κονάκ είναι ένας φημισμένος Πόντιος καλλιτέχνης, με λαμπρές μουσικές και κοινωνιολογικές σπουδές. Με πάρα πολλά μουσικά βραβεία και άλλες διακρίσεις, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό του Πόντου του η μουσική του, στην βασική της μορφή παραμένει αμιγώς ποντιακή. Αν και αγαπητός στον Λαό, συχνά γίνεται στόχος των  γκρίζων Λύκων, διότι θεωρείται ότι είναι φορέας του ''ποντιακού''ιού, επειδή γεννήθηκε στο χωριό Χατσάβερα της επαρχίας Μάτσκας του νομού Τραπεζούντας.
  Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, προ 10ημέρου τον πυροβόλησαν στο κατώφλι του σπιτιού του ''άγνωστοι'' και ήδη κατά δήλωση του ίδίου, θα μεταφερθεί οικογενειακώς στην Ουάσιγκτον για μόνιμη εγκατάσταση.
  Ερντογάν το μεγαλείο σου, βασίλεμα δεν έχει.

 

Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ
Αλήθεια Νεοδημοκράτες, δεν σας πιάνει ανατριχίλα όταν βλέπετε μια φανατική Πασόκα να εκπροσωπεί επίσημα το κόμμα σας σαν εκπρόσωπος τύπου;
Σε ποιά κολυμβήθρα την βάλανε και ξεπλύθηκαν τα πασοκικά ανομήματά της; Έλεος, βγάζω ......σπυριά!!!!!!

 

ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΣ
Προνοητικός ο Κυριάκος. Πριν πάρει επίσημη θέση στο σκάνδαλο της ΝΟΒΑΡΤΗΣ, έτρεξε στον Αμερικάνο και τον ρώτησε αν στην έρευνα του FBI εμπλέκονται και ονόματα ελλήνων πολιτικών. Σού λέει, μην πούμε ότι είναι καθαροί οι δικοί μας και μετά ξεσπάσει κάποια τράπεζα ή οφσόρ με κάτι ψευτοεκατομμύρια ευρώ στο όνομα κάποιου από αυτούς. Θα γίνουμε ρεζίλι.

 

ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ
Όταν όλες οι ημερήσιες αθηναικές εφημερίδες έγραφαν για την παραίτηση μόνο της ''φτωχιάς'' Ράνιας Αντωνοπούλου, η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ έγραφε ΚΑΙ για την παραίτηση του συζύγου της, ετέρου ''πάμπτωχου'' Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο λόγος είναι γιατί ο Παπαδημητρίου παραιτήθηκε μεσάνυχτα και οι εφημερίδες είχαν ήδη εκτυπωθεί. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ   παρά ταύτα δημοσίευσε την είδηση γιατί προφανώς είχε εσωτερική πληροφόρηση. Είπαμε: Η εφημερίδα αυτή δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στους ............αναγνώστες της! (Βρε δεν......)

 

ΑΣΗΜΑΝΤΟ Ή ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Ενώ η σύλληψη των ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο υπήρξε στις ελληνικές εφημερίδες πρώτο θέμα, αντιθέτως οι τουρκικές εφημερίδες ΔΕΝ το αξιολόγησαν  καθόλου. Σαν να μη συνέβη τίποτε. Την πρώτη μόνο ημέρα κάποιες εφημερίδες το έγραψαν σαν είδηση και πέραν τούτου ο υ δ έ ν. Σάββατο-Κυριακή_Δευτέρα-Τρίτη καμιά τουρκική εφημερίδα, δεν αναφέρεται στο γεγονός σε πρωτοσέλιδό της.
Θεωρώ λοιπόν ότι οι τούρκοι ή προσπερνούν το γεγονός ως επεισόδιο ρουτίνας (άλλα είναι για την ώρα τα ζόρια τους) ή έχουν κάτι στο μυαλό τους που δεν το φανέρωσαν ακόμη.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
Οι τοπικές εφημερίδες πολλές φορές επισημαίνουν κάποια στραβά για διόρθωση, (αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος τους) αλλά οι Αρχές κάνουν πως δεν βλέπουν ούτε ακούνε.
Αφορμή για το σχόλιο μου έδωσε η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ότι ο δρόμος Γέφυρα Μαυρονερίου-Κιλκίς θα παραδοθεί τον Ιούνιο 2018.
Άιντε λοιπόν με το καλό, ύστερα από τόσα χρόνια καθυστέρησης. Όμως οι τεχνικές ατέλειες που υπάρχουν στον δρόμο, τι θά γίνουν; Θα καλυφθούν με μόνη την παράδοση του δρόμου;
Προ διμήνου περίπου αγαπητέ αντιπεριφερειάρχα σε ενημέρωσα από αυτήν εδώ την στήλη, ότι στην αρχή του νέου παράδρομου, πίσω από την Μακεδονική Κεραμοποιεία, τα βρόχινα νερά καβαλάνε την άσφαλτο για να περάσουν απέναντι στα χωράφια. Μπορείς να το διαπιστώσεις με αυτοψία ή αν θέλεις να σου το δείξω εγώ. Σε λίγο διάστημα η άσφαλτος λογικό είναι να χαλάσει. Γιατί λοιπόν αυτή η κακοτεχνία και προ πάντων, προς τι η αδιαφορία; Δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός του έργου; Συμβαίνει τίποτε;
Το θέμα δεν είναι ζήτημα μόνο ευαισθησιών αλλά και ευθυνών.