Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 21:24

Καλοθελητές

Βρήκε τον μπελά του ο Ανδρέας Βεργίδης. Τόλμησε να πει τα αυτονόητα στην πρόσφατη σύσκεψη των γαλάζιων και τον παρεξήγησαν. "Τα στελέχη που φιλοδοξούν να καταλάβουν θέση σε ψηφοδέλτια, να συμμορφωθούν στις κομματικές διαδικασίες. Για να μην υπάρχουν νεοδημοκράτες σε διαφορετικά ψηφοδέλτια ...να όπως καλή ώρα εγώ και Γιαννόπουλος στις περασμένες περιφερειακές εκλογές. Μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη" ήταν το νόημα όσων είπε.


Και οι καλοθελητές έσπευσαν να το ερμηνεύσουν ως αποδοκιμασία του Κιλτίδη που δήλωσε μετά παρρησίας πως τίθεται στη διάθεση της Ν.Δ. να τον αξιοποιήσει όπου δει.
Ενώ η πλέον εύλογη ερμηνεία θα ήταν πως ο Ανδρέας έκανε και αυτοκριτική - ενωτική τοποθέτηση. Αφού στις περασμένες εκλογές βρέθηκε απέναντι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. που στήριξε επίσημα τον Ιωαννίδη απέναντι στον Τζιτζικώστα.  

 

Λίγη σοβαρότητα βρε....
Πήρε φωτιά ο τόπος μετά τα γεγονότα στην Τούμπα. Και να οι αναλύσεις, αν ήταν ή όχι οφσάιντ, αν έπρεπε να κατακυρωθεί το γκολ, αν ο Σαββίδης είχε άδεια οπλοφορίας...
Κι από την επομένη νάσου και οι αναλύσεις πολιτικών συντακτών για τις σχέσεις Σαββίδη-ΣΥΡΙΖΑ, τις επενδύσεις του και πάει λέγοντας.
Δυο κουβέντες λοιπόν από έναν ...Ολυμπιακό και μη ΣΥΡΙΖΑίο.
Τα ποδοσφαιρικά τα αφήνω στην άκρη. Ούτε νομίζω πως ενδιαφέρουν πλέον κανένα. Καταδικαστέα και η είσοδος του Ιβάν στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα με πιστόλι στη ζώνη του. Κι ας αποφασίσουν οι δικαστές (οι τακτικοί δικαστές) ποιος και πως θα τιμωρηθεί.
Αλλά από εκεί μέχρι να συνδέονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη με τις (δήθεν ή υπαρκτές) σχέσεις του με την κυβέρνηση και όλα μαζί με όσα διαδραματίζονται στα γήπεδα αποτελεί όχι απλώς υπέρβαση, αλλά σκέτο ξεχαρβάλωμα.
Ο Σαββίδης είναι καθ' όλα αξιέπαινος για το γεγονός ότι επενδύει σε εποχές ...ξηρασίας. Και τη ΣΕΚΑΠ την αγόρασε επί Νέας Δημοκρατίας, να μην ξεχνιόμαστε. Θα προτιμούσαν άραγε, όσοι φωνάζουν σήμερα, τη ΣΕΚΑΠ ως κουφάρι; Και δεν είδαμε κανέναν άλλο να ενδιαφέρεται για το "Μακεδονία Παλάς" ή στο σχετικό διαγωνισμό να πλειοδοτεί για να αγοράσει το λιμάνι.
Δίνει "ψωμί" σε εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες οικογένειες της Βόρειας Ελλάδας σε εποχές δύσκολες. Με τη Δικαιοσύνη να αποφασίζει ότι παλιά πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ δεν πρέπει να βαρύνουν τον ίδιο.
Και εν πάση περιπτώσει όποιος νομίζει ότι υπάρχουν σκοτεινές πτυχές στις επενδύσεις του, ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Όσο για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, ακόμα κι αν υπάρχουν, δικαίωμά του είναι να έχει τις επιλογές του. Ούτε ο πρώτος είναι  ούτε ο τελευταίος. Εδώ ο ....ημέτερος Μαρινάκης θεωρείται ο σημαντικότερος εχθρός της κυβέρνησης. Γιατί αυτό να θεωρείται φυσιολογικό  και να είναι αφύσικο ότι ο Ιβάν είναι (αν είναι) με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Θ. Π.