Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 23:09

Αχρείαστη όξυνση

Το κάκιστο  κλίμα στις σχέσεις του Δημάρχου Δ. Σισμανίδη με τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Βαφειάδη αποτυπώθηκε σε ένα ακόμα φραστικό - εντονότατο μάλιστα- επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Μιλώντας στην προ ημερήσιας διάταξη διαδικασία των ερωτήσεων ο κ. Βαφειάδης επέκρινε τη δημοτική αρχή διότι, όπως είπε, ενώ στη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης προβλέπεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος, η διοίκηση έφερε προς ψήφιση  θέμα ασφαλτόστρωσης των δρόμων με 900.000 ευρώ.
Προφανέστατα πρόκειται για αυτοτελές έργο που δεν αναφέρεται στην αποκατάσταση των τομών, αλλά σε εξαρχής ασφαλτόστρωση των οδών(π.χ. Περικλέους) όπως δεσμεύτηκε πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Σισμανίδης να πράξει.
Κι ενώ ήταν φανερό ότι πρόκειται για παρεξήγηση και θα αρκούσε μια διευκρίνιση για να λυθεί το ζήτημα, τούτο προσέλαβε διαστάσεις εξαιτίας της φορτισμένης σχέσης των δυο ανδρών. Διότι όταν ο κ. Βαφειάδης ανέπτυσσε την ένστασή του αναφέρθηκε σε "ύποπτη" διαδικασία, ο κ. Σισμανίδης ζήτησε εξηγήσεις και οι τόνοι οξύνθηκαν
Μάλιστα  κάποια στιγμή, όταν ο κ. Σισμανίδης κάλεσε τον κ. Βαφειάδη να καθίσει κάτω, ο τελευταίος σηκώθηκε όρθιος, κινήθηκε προς τον κ. Δήμαρχο, προσέτρεξαν υπάλληλοι να τον ηρεμήσουν και για λίγα λεπτά η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θύμιζε ...γήπεδο.
Ο κ. Βαφειάδης όταν τον ρωτήσαμε γιατί τόση ένταση απάντησε ότι εξανέστη από την "αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου"  που τον διέκοπτε ενώ εξέφρασε και την διαμαρτυρία του προς τον πρόεδρο του σώματος ότι δεν προστατεύει τους συμβούλους.
Διευκρίνισε  πάντως η κίνησή του να σηκωθεί δεν ενείχε καμιά απειλητική διάθεση, αλλά απλώς δεν ανέχτηκε την συμπεριφορά του κ. Δημάρχου.
Μάλιστα κι αφού ηρέμησαν τα πνεύματα και κατά τη διαδικασία συζήτησης του σχετικού θέματος ημερήσιας διάταξης, ο κ. Βαφειάδης το υπερψήφισε!
Συμπερασματικά:   Παρόμοια περιστατικά δυναμιτίζουν αχρείαστα το κλίμα και αποτελεί καθήκον όλων να "ρίξουν νερό στο κρασί τους" πριν συμβούν τα χειρότερα. Και καταστούμε πανελλήνιος περίγελως.