Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 21:31

Επιμορφωτική Κιλκίς: Διακρατική συνάντηση στην Ισπανία για το πρόγραμμα STEM

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο έργο “STEM Capacity Building” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Στο έργο πέρα από την Επιμορφωτική συμμετέχει και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος.


Η τέταρτη συνάντηση συντονισμού του έργου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Santiago de Compostela της Ισπανίας στις 12-14 Μαρτίου 2018 και φιλοξενήθηκε από το CAFI (Centro Autonómico de Formación e Innovación). Στη συνάντηση συμμετείχαν 15 εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων – εταίρων από την Ελλάδα, Λιθουανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ολλανδία. Την Επιμορφωτική Κιλκίς εκπροσώπησαν τα στελέχη της Περικλής Κοσμίδης και Νίκος Γεωργιάδης.
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος επαγγελματικής ανάπτυξης (Long-Term PDP) για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι θα εφαρμόσουν μία ενιαία προσέγγιση διδασκαλίας STEM, καθώς και η δημιουργία online εκπαιδευτικών μαθημάτων μέσω MOOC (Μαζικά Ελεύθερα Διαδικτυακά Μαθήματα).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ παράλληλα έθεσαν και τους στόχους για τους επόμενους μήνες και μέχρι την τελική συνάντηση και ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου που θα πραγματοποιηθούν στην Πορτογαλία τον Ιούλιο.
Περισσότερες πληροφορίες για το γενικό πλαίσιο του έργου και τα αναμενόμενα αποτελέσματα αναφέρονται στο http://epimorfotikikilkis.blogspot.gr/2017/01/stem-capacity-building.html.