Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 22:54

Διάρρηξη στο Ανοιχτό Θέατρο Κιλκίς!

Ο υπάλληλος του ΟΤΕ που βρέθηκε για εργασίες κοντά στο Ανοιχτό Θέατρο Κιλκίς είδε πως η κεντρική του είσοδος είχε παραβιαστεί. Αμέσως ενημέρωσε το δήμο Κιλκίς για το συμβάν. Από τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν παραβιάσει και τη μεταλλική είσοδο στα καμαρίνια του Θεάτρου.


Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς και υποβλήθηκε και μήνυση κατά αγνώστων. Οι απώλειες δεν είναι σημαντικές γιατί δεν υπάρχει και κάτι αξιόλογο για να κλέψει κανείς. Το πιθανότερο είναι πως και οι δράστες δεν θα βρεθούν, αλλά τίθεται εκ των πραγμάτων θέμα καλύτερης φύλαξης των δημοτικών κτηρίων.
Να θυμίσουμε πως ακόμη και στο κεντρικό κτήριο του δήμου είχαμε στο παρελθόν διάρρηξη.

***
Για να μη θυμηθούμε τη λεηλασία που έχει υποστεί το Θέατρο Δάσους Δροσάτου, όπου οι δράστες δεν άφησαν τίποτα απολύτως από ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και πίνακες, πόρτες, παράθυρα και τουαλέτες στα καμαρίνια, ενώ και δεκάδες πλαστικά καθίσματα έχουν καταστραφεί.
Δυστυχώς, το Θέατρο αυτό που στο παρελθόν φιλοξένησε σημαντικές εκδηλώσεις, μάλλον δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει. Ο αείμνηστος Θεόφιλος Περτσινίδης, που έδωσε τη ζωή του για να γίνει αυτό το κόσμημα, θα βλέπει από ψηλά με θλίψη την κατάντια των ανθρώπων, που λεηλατούν και καταστρέφουν έναν χώρο πολιτισμού, και μάλιστα για ασήμαντο προσωπικό τους όφελος!