Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 21:01

Που ήταν τότε οι "Μακεδόνες";

Η ανάγνωση της ιστορίας των Βαλκανικών Πολέμων και της Μικρασιατικής Εκστρατείας, έφαγε μεγάλο μέρος της μελετητικής μου ζωής.
Χθες τέλειωσα τον τόμο της Ιστορίας του Σπύρου Μαρκεζίνη που αναφέρεται στους δύο Βαλκανικούς Πολέμους.


Με τους Σέρβους συνεννοηθήκαμε να χτυπήσουμε τους Τούρκους, με τους Σέρβους συμφωνήσαμε να χτυπήσουμε τους Βουλγάρους, με τους Σέρβους συμφωνήσαμε την οριοθέτηση των βορείων κοινών συνόρων μας, με τους Σέρβους συμπολεμήσαμε τόσο στους Βαλκανικούς όσο και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κανένας δεν μιλούσε για Μακεδόνες, ούτε ξέραμε ότι οι βόρειοι γείτονές μας λέγονται.....Μακεδόνες.!
Θυμάμαι πολύ καλά ότι όταν ήμουν μαθητής, οι Έλληνες κάτοικοι των συνόρων που μπαινόβγαιναν προς Σκόπια, λέγανε '' πάω στην Σερβία '' και ποτέ κανείς δεν έλεγε ότι πήγε στην .....Μακεδονία.
Μετά το 1970 ,κάποιοι άρχισαν να λένε ότι πήγαν στην Γιουγκοσλαβία, αλλά σε κάθε περίπτωση, κανείς ποτέ Έλληνας δεν σκέφτηκε ούτε φαντάσθηκε ότι όταν πήγαινε στην Γευγελή, πήγαινε στην Μακεδονία.!
Ερωτώ λοιπόν: Σε όλες αυτές τις Συνθήκες και Συμφωνίες που κάναμε με το Βασίλειο της Σερβίας και τον Σέρβικο Λαό, που ήταν οι... Μακεδόνες;
Άς αφήσουν το παραμύθι οι φίλοι Σκοπιανοί. Ο Λαός της περιοχής που ζουν, ήτανε ΄Ελληνες, Τούρκοι, Αλβανοί, Σέρβοι και Βούλγαροι.
Όλοι ξέρουμε ότι για πολιτικούς λόγους ο Τίτο το 1945 κατασκεύασε το παραμύθι του Μακεδονισμού και οι δυστυχείς κάτοικοι του ιστορικού αυτού χώρου, ύστερα από αναγκαστικό μάσημα 70 ετών, το κατάπιαν απνευστί.
Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους ανθρώπους αυτούς και το αμοιβαίο συμφέρον μάς επιβάλει σχέσεις αγάπης, φιλίας και συνεργασίας. Αρκεί να το κατανοήσουν οι φίλοι Σκοπιανοί, εγκαταλείποντας ανιστόρητες θεωρίες και μεγαλοϊδεατισμούς.

 

ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ!
Από τα μέσα Νοεμβρίου 2017  μέχρι χθες (28-4-2018), έχασκε ανοιχτό ένα σκάμμα από έργο της ΔΕΥΑΚ, στην απόληξη της οδού Αισχύλου με Μ. Αλεξάνδρου, με  σοβαρό κίνδυνο να συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.
Χθες ήρθε ένα συνεργείο με μόλις δύο εργάτες και μέσα σε τρείς ώρες ισοπέδωσε το λάκκο και τον έστρωσε με άσφαλτο παρακαλώ. Και φυσικά απομάκρυνε τις σημάνσεις, σκούπισε και καθάρισε τον χώρο.
ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί έπρεπε να περάσουν πέντε (5) πλήρεις μήνες για να καλυφθεί ένας λάκκος μεσ' στη μέση του δρόμου;
Γιατί οι αρμόδιοι και συμβατικά υπεύθυνοι εργολάβοι, γράφουν στα υποδήματά τους δημότες, αρχές και υπηρεσίες;
Για ποιό λόγο για μιά δουλειά τριών ωρών, κάποιοι εκθέτουν Δήμο και Δήμαρχο;
Θα έπρεπε δηλ. να γίνουν δύο δημοσιεύσεις για το θέμα στον τοπικό τύπο ώστε να ευαισθητοποιηθεί κάποιος αρμόδιος;

 

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ''ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''
ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΥΛΙΚΑ
Άκουσον ,άκουσον.
Θα ενταχθούν, λέει, στην Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ο Χρυσοχοίδης, ο Βενιζέλος, η Διαμαντοπούλου, ο υιός Παπαντωνίου (και δεν ξέρω ποιό άλλο εφθαρμένο κατάλοιπο της μακαρίτισας Πασοκαρίας) και όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουν την μάχη κατά του αποτυχημένου ΣΥΡΙΖΑ
Για καλύτερα αποτελέσματα θα συστρατευθούν, λέει,και άλλα απομακρυνθέντα παλαιά στελέχη της παράταξης που προ πολλού τα έχει εμμέσει η Νεοδημοκρατική συνείδηση και δεν τα θυμάται ούτε η μάνα τους.( Είναι αυτοί που λέγαμε ότι τους τηλεφώνησε τάχαμου ο...Μητσοτάκης και τους παρακαλεί να είναι υποψήφιοι της Ν.Δ)
Σ' αυτό το πλευρό να κοιμούνται κάποιοι. Η Ν.Δ έχει κυβερνητικό πρόγραμμα, έχει  νέο δυναμικό Αρχηγό, βρίσκεται στο κατώφλι της εξουσίας και γνωρίζει ότι η καταξίωση και νίκη της στις εκλογές δεν μπορεί να προέλθει από ανακυκλωμένα υλικά. Θέλει νέους αγωνιστές με θέληση και όραμα για τον τόπο και δεν μπορεί παρά να τους ψάξει και να τους βρεί.
Νομίζω ότι εκεί στην Πειραιώς, ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

 

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Η ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ  ποτέ δεν ήταν φιλική προς την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ανέκαθεν πρώτη σε τιράζ, ενσάρκωνε την προοδευτική προς το φιλελεύθερο αντίληψη του Κεντρώου πολίτη. Σε κάθε δε περίπτωση, στόχος της ήταν ο ενταφιασμός της δεξιάς Λαϊκής παράταξης.
Πως αλλάζουν όμως οι καιροί.!!!
Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ αποτελούν την ναυαρχίδα της φιλελεύθερης παράταξης. Ούτε να ακούσουν για ΣΥΡΙΖΑ και άλλες .....προοδευτικές δυνάμεις. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Και όλα αυτά ελέω (ελαίω) Μαρινάκη.
΄Ας το σκεφτούν καλύτερα αυτοί που επέλεξαν να παίξουν με την συνείδηση των οπαδών της Ν.Δ.

 

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
 Εντάξει Πινέλη, μας έπεισες. Η δήλωση του  Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη στην εφημερίδα ''Ριζοσπάστης'' στις 12-7-1935  ότι '' οι έλληνες κομμουνιστές για την μικρασιατική καταστροφή όχι μόνο δεν λυπήθηκαν, αλλά την επιδίωξαν κι όλας '' 'ήταν πράξη π α τ ρ ι ω τ ι κ ή  Και όλοι εμείς που υποστηρίζουμε τα αντίθετα, είμαστε ''ελληναράδες, πατριδοκάπηλοι και αντικομμουνιστές.'' Μάλιστα παρακάτω μας χαρακτηρίζεις και.......γραφικούς.!(ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18-4-2018).
  Πολύ ωραία. Συνέχισε να πιλοτάρεις Μιράζ και Φάντομ,ζώντας στον κόσμο σου. Και να θαυμάζεις εσαεί την δημοκρατία του ......Στάλιν.!!!!!
  Τέλος, άσε τις γνωστές καραμέλες για το ποιοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο Κιλκίς στις 4-11-1944 και μίλα μας για το μεγάλο έγκλημα του ΕΛΑΣ.
  Και για να σε διευκολύνω, θα συνταχθώ υποθετικά μαζί σου. Ναι οι δεξιοί αυτοί ήταν γερμανοτσολιάδες, φασίστες μπλα μπλα μπλα μπλά...
 Ποιός έδωσε το δικαίωμα στους Ελασίτες να τους δολοφονήσουν. Από που οι ελασίτες πήραν σχετική νομιμοποίηση;
 Δεν ξαναεπανέρχομαι στο θέμα. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα πάρω απάντηση π ο τ έ.