Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 21:46

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώτος καταγγέλλει τη συμπεριφορά αντιδημάρχου

Λυπάμαι διότι είμαι υποχρεωμένος να καταγγέλλω την ανοίκεια και αυταρχική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Κιλκίς Άκη  Πιπερίδη σε βάρος της εκπροσώπου των Παιδαγωγών  Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κ. Παναγιώτα Γιάλλου.
Η κ. Γιάλλου διέπραξε το "αμάρτημα" να διαμαρτυρηθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του δήμου αποδέχτηκε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

 

Εκφράζοντας τις θέσεις  των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς ανέπτυξε τα επιχειρήματα και τις ενστάσεις τους με απόλυτα κόσμιο τρόπο, όπως έχει δικαίωμα να πράττει κάθε πολίτης - δημότης ή εργαζόμενος σε υπηρεσία του δήμου.
Η απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στο πιλοτικό πρόγραμμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, λόγω της σοβαρότητας του θέματος έπρεπε να ληφθεί, ύστερα από γνωμάτευση του Ανώτατου οργάνου αποφάσεων, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη δική μας περίπτωση δεν έγινε καμία αναφορά επί του θέματος ούτε στο Δ.Σ του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών.  
Φαίνεται όμως ότι η δημοκρατική ευαισθησία αποτελεί άγνωστη αρετή στη διοικούσα ομάδα του  Κιλκίς. Και το ακόμα χειρότερο είναι  πως ο αντιδήμαρχος κ. Πιπερίδης δεν ανέχεται ούτε καν τη διατύπωση αντίθετης με τη δική του άποψης- θέσης. Έτσι μετά το πέρας της συνεδρίασης, προέβη σε ανοίκεια φραστική επίθεση κατά της υπαλλήλου του δήμου.
Καταγγέλλω τη συμπεριφορά αυτή και στο βαθμό που γίνεται ανεκτή χωρίς αντιδράσεις, καταγγέλλω και τη διοικούσα πλειοψηφία διότι είτε ταυτίζεται είτε ανέχεται αυταρχικές συμπεριφορές όπως αυτή που επέδειξε σε βάρος εργαζόμενης ο κ. Πιπερίδης.
Κώστας Ζώτος
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς.