Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 20:50

Ανοίγουν τα μαγειρεία του Ογκολογικού νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι»

Σε τροφοδότη των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου θα μετατραπούν τα μαγειρεία του Ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά. Μάλιστα για την λειτουργία τους θα δημιουργηθούν 20 θέσεις εργασίας για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.


Τη σχετική πρόταση κατέθεσε ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος» και τελικά έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δίνοντας το…πράσινο φως για την άμεση υλοποίηση του σχεδίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νοσοκομείο «διαθέτει υπερσύγχρονα μαγειρεία 1000 τμ τα οποία, λόγω έλλειψης προσωπικού και πολιτικής βούλησης, ουδέποτε λειτούργησαν. Με το προτεινόμενο σχέδιο θα γίνει δυνατή η παροχή ποιοτικού φαγητού σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και θα δημιουργηθούν πάνω από 20 θέσεις εργασίας για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας».

Και καταλήγει: «Η υλοποίηση της δράσης από Κοινωνικό Συνεταιρισμό με τον διπλό τους ρόλο ως κοινωνικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ως μονάδες ψυχικής υγείας, εποπτευόμενες και εγκεκριμένες από το Υπ. Υγείας θα συμβάλλει τόσο στην αξιοποίηση αδρανούς δημόσιας περιουσίας για κοινωνικό σκοπό και τον περιορισμό των δαπανών σίτισης, όσο και στην εργασιακή αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας».

Πηγή: Το Βήμα