Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 3:45:33 μμ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 15:00

Βέβαιος ο Ζάεφ για το «ναι» στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Την βεβαιότητα ότι η συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ θα επικυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία της τάξης του 70% στο προγραμματιζόμενο δημοψήφισμα, εξέφρασε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του στο BBC.


Όπως ανέφερε ο ίδιος η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes ενώ τα Σκόπια «erga omnes ταυτότητα», και
πρόσθεσε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 75% των πολιτών είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Πάνω από το 70% των πολιτών θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να είχε λυθεί και ότι τώρα είναι καλή στιγμή και ότι περισσότερο από το 75% θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι και οι δύο πλευρές (Σκόπια και Αθήνα) θα εκπληρώσουντις υποχρεώσεις τους.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θετική στάση και να δώσει μια ευκαιρία στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς από το BBC για το εάν μελλοντικές κυβερνήσεις στα Σκόπια θα επιδιώξουν μια «Μεγάλη Μακεδονία» σημείωσε πως «Μεγάλη Μακεδονία» είχε ο Μέγας Αλέξανδρος ενώ σήμερα η ΠΓΔΜ έχει δική της Μακεδονία τονίζοντας πως τα Σκόπια σέβονται ως αδιάβλητα τα υφιστάμενα σύνορα, πρόνοια που υπάρχει και στην συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: Το Βήμα