Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 7:31:50 πμ
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 19:50

Μετά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ εναντίον της γέφυρας που ενώνει Ρωσία-Κριμαία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα εγκαίνια της γέφυρας που συνδέει την Κριμαία και τη Ρωσία, καταδίκασε την Τετάρτη το ΝΑΤΟ κάνοντας λόγο για μια νέα επίδειξη «περιφρόνησης» προς το διεθνές δίκαιο εκ μέρους της Μόσχας.

«Αυτή η γέφυρα είναι μια νέα παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και η Ρωσία συνεχίζει να δείχνει την περιφρόνησή της προς το διεθνές δίκαιο», αναφέρει σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ευρωπαϊκή Ενωση λίγο μετά τα εγκαίνια της νέας γέφυρας που ενώνει Ρωσία και Κριμαία, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ρώσος πρόεδρος τη διέσχισε οδηγόντας ένα φορτηγό, κατήγγειλε ότι συνιστά «μια νέα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της Ουκρανίας.

Η κατασκευή της γέφυρας έχει ως στόχο να συνεχιστεί η εξαναγκαστική ενσωμάτωση της χερσονήσου που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία και η απομόνωσή της από την Ουκρανία, της οποίας εξακολουθεί να αποτελεί μέρος», τόνισε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ΕΕ. Υπενθύμισε εξάλλου ότι οι Βρυξέλλες «εξακολουθούν να καταδικάζουν την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και δεν θα αναγνωρίζουν αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: Το Βήμα