Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 9:38:23 μμ

Κόσμος

Πάνω από 300 εκατ. ευρώ αποτιμάται το κόστος των κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στους γαλλικούς σιδηροδρόμους σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της SNCF Γκιγιόμ Πεπί, ο οποίος ωστόσο θεωρεί ότι είναι απίθανο οι απεργίες να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ηρεμία εξακολουθεί να επικρατεί στη μεθόριο μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα η δύναμη του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης η οποία στρατοπεδεύει στον τομέα, την επομένη των πληγμάτων σε άνευ προηγουμένου εύρος από το Ισραήλ στη γειτονική Συρία.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι θα συναντηθεί την Τρίτη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και στην συνέχεια στην τετράδα θα προστεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Αντίθετα με τον αδελφό της Μικ, που αρχίζει από την Γαλλία αυτή την εβδομάδα την πορεία του στην Formula 3, η Τζίνα- Μαρία, 21χρονη κόρη του Μίχαελ Σουμάχερ, έχει επιλέξει να ασχοληθεί με την ιππασία.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος πήγε οδηγώντας την Παρασκευή σε ιππική επίδειξη με άλογα στο Ουίνδσορ, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο, τον περασμένο μήνα, έπειτα από επέμβαση στο ισχίο στην οποία υποβλήθηκε.
Την ανάγκη επίδειξης μεγαλύτερης αλληλεγγύης από τα κράτη μέλη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Ιταλία, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλωρεντία της Ιταλίας.
Η Ρωσία δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση για να της παραδώσει πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 και δεν πιστεύει ότι της χρειάζονται, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη ανώτατο σύμβουλο του Κρεμλίνου, μια στροφή 180 μοιρών από τη Μόσχα.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν πρότεινε την Παρασκεύη να απαγορευθούν οι διαφημίσεις του «έτοιμου ανθυγιεινού φαγητού» στο μετρό και τα λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας ώστε να καταπολεμηθεί η «ωρολογιακή βόμβα» που αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, η παιδική παχυσαρκία.
«Η ΕΕ είναι ένθερμος υποστηρικτής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), είναι μακρόχρονα προσηλωμένη στη στήριξη των δραστηριοτήτων της και αποφάσισε να επισπεύσει την ετήσια συνεισφορά της, ύψους 82 εκατ.
Αντίγραφα διαφημίσεων του Facebook τα οποία δημιουργήθηκαν από ρωσική εταιρεία η οποία έχει δεσμούς με το Κρεμλίνο δημοσιοποίησαν οι Δημοκρατικοί στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων σύμφωνα με το ABC News.