Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 8:37:02 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 08:50

Το #MeToo χτύπησε και το Νομπέλ

Συντάκτης:
Η Σουηδική Ακαδημία, η οποία ιδρύθηκε το 1786 από τον βασιλιά Γουσταύο Γ΄, αποτελεί έναν θεσμό που επαίρεται για το παρελθόν του. Δημιουργημένη με στόχο την καλλιέργεια της σουηδικής γλώσσας και των σουηδικών γραμμάτων, υπεύθυνη από το 1901 για την απονομή των βραβείων Νομπέλ Λογοτεχνίας, ήταν ως π.
Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 08:50

Οι ανέραστοι δολοφόνοι της Αμερικής

Συντάκτης:
Αυτοαποκαλούνται «incel», από το «involuntary celibate» που σημαίνει «ακούσια άγαμος», δηλαδή αυτό ακριβώς που υπονοεί η έκφραση: άνδρες που επιθυμούν διακαώς να κάνουν σεξ αλλά οι γυναίκες τούς απορρίπτουν. Ηρθαν στο φως από τις πιο σκοτεινές γωνιές του Internet, όταν ο 25χρονος Αλεκ Μινασιάν έπεσ.
Αδιανόητο πριν από λίγους μήνες, κι όμως αληθινό: όλα δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για μια ριψοκίνδυνη παρτίδα «πυρηνικού πόκερ» με τον Κιμ Γιονγκ Οουν, στο πρώτο τετ α τετ στην Ιστορία ανάμεσα σε εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ και ηγέτη της σταλινικής Βόρειας Κορέας.
Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 08:50

Πυρηνικό πόκερ του Τραμπ με Ιράν και Β. Κορέα

Συντάκτης:
Η «πυρηνική διπλωματία» του Ντόναλντ Τραμπ φθάνει στο σημείο μηδέν μέσα στις επόμενες εβδομάδες: ως αυτό το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει αν θα παραμείνει στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, ενώ στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας για τα πυ.
Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 08:50

Ο Μακρόν γοητεύει, αλλά δεν πείθει

Συντάκτης:
Ως υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία το 2017, ο Εμανουέλ Μακρόν συχνά καυχιόταν ότι δεν είναι «ούτε δεξιός ούτε αριστερός», χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά του ως έναν τρίτο δρόμο. Στη συνέχεια τροποποίησε αυτή την περιγραφή λέγοντας ότι είναι και το ένα και το άλλο.

Επίσκεψη στην Κύπρο από τις 9-11 Μαΐου θα πραγματοποιήσει η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Μπίντου Κεϊτά. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση στην Λευκωσία η κυρία Κεϊτά «θα εξετάσει την εφαρμογή των σχετικών εισηγήσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη λειτουργία της αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο» .

Μια ογκώδης διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταρρυθμίσεων του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν διοργανώθηκε σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα, κατά την πρώτη επέτειο από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε περίπου 40.000.

Ο υποψήφιος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας στις προεδρικές εκλογές ζήτησε το Σάββατο την αποφυλάκιση του υποψηφίου του κουρδικού κόμματος, καλώντας τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «μας αφήσει να αναμετρηθούμε σαν άνδρες» στις κάλπες που θα στηθούν τον επόμενο μήνα.

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συνελήφθησαν σήμερα σε όλη τη Ρωσία στη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, τις οποίες διοργάνωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με μια μκο.

Δύο άνδρες βίασαν μια έφηβη και την έκαψαν ζωντανή επειδή οι δημογέροντες της κοινότητας αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν για την πράξη τους, σε άλλη μια φρικιαστική σεξουαλική επίθεση που σημειώνεται την τελευταία περίοδο στην Ινδία.