Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 6:06:26 μμ

Κόσμος

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν βομβιστές-καμικάζι και ένοπλοι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν έφοδο στο αρχηγείο μιας επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας στην πόλη Άντεν της Υεμένης το Σάββατο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα υεμενίτικα σώματα ασφαλείας και γιατρούς.
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 08:50

Το Κόσοβο παραμένει ανοιχτή πληγή για τα Βαλκάνια

Συντάκτης:
Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και η χώρα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως «αποτυχημένη». Η αρχική αισιοδοξία των Κοσοβάρων μετά την ανεξαρτησία, τον Φεβρουάριο του 2008, έχει αντικατασταθεί εδώ και χρόνια από απαισιοδοξία.
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 08:50

Ακυβερνησίαή σκληρή Δεξιά στην Ιταλία

Συντάκτης:
Απουσία πολιτικού οράματος, απάθεια και εξτρεμισμός. Με έναν λόγο, μια σύγχρονη δημοκρατία σε κρίση. Αυτή όμως είναι η εικόνα της Ιταλίας σήμερα και του νοσηρού κλίματος που διαμορφώνεται στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 08:50

Σφαγή για τον έλεγχο πετρελαιοπηγών

Συντάκτης:
Θα πάνε σε πόλεμο το Ισραήλ με το Ιράν; Θα εξαπλωθεί ο συριακός πόλεμος στις γειτονικές χώρες, με πρώτη τον Λίβανο; Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν τη διεθνή κοινότητα καθώς πλησιάζει η έβδομη επέτειος από το ξέσπασμα του εμφυλίου στη Συρία και ενώ η χώρα βιώνει μια από τις χειρότερες αναζωπυρώσεις τω.
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 08:50

Το ρωσικό «εργοστάσιο των τρολ» που στήριξε τον Τραμπ

Συντάκτης:
Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ΗΠΑ, ρώσοι φοιτητές έβγαζαν καλά λεφτά για να βομβαρδίζουν με ψέματα Facebook, Twitter, Instagram και YouTube. Δούλευαν νυχθημερόν προωθώντας τον Ντόναλντ Τραμπ σε έναν μυστικό πόλεμο παραπληροφόρησης, με έδρα τη λεγόμενη «Υπηρεσία Ερευνας Internet», ένα ρωσικό «ε.
Να είναι σε ετοιμότητα για επιστράτευση κάλεσε το Σάββατο ο Ερντογάν τους Τούρκος. Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara τόνισε ότι δεν υπάρχει μεν άμεση ανάγκη αλλά διευκρίνισε ότι «αν κληθεί ο λαός θα σπεύσει».
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 23:50

Δύο ντοκιμαντέρ στο στόχαστρο του Πούτιν

Συντάκτης:
Στο ντοκιμαντέρ «Last Men in Aleppo», υποψήφιο για Οσκαρ, ο Φεράς Φαγιάντ καταγράφει τη δράση των εθελοντών γιατρών και νοσοκόμων στη Συρία, σε έναν πόλεμο όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο μεγάλος σύμμαχος του Ασαντ.
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 23:50

Η Δύση εγκατέλειψε τους Κούρδους στο Αφρίν

Συντάκτης:
Οι Κούρδοι της Συρίας ήλπιζαν σε στήριξη της Δύσης απέναντι στην τουρκική επίθεση. Η απουσία της τους εξωθεί σε συνεργασία με τον Άσαντ, επισημαίνει στην DW ο κούρδος νομικός Φαουζί Ντίλμπαρ.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι ζητεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να θέτουν σε εφαρμογή μονομερείς κυρώσεις εναντίον κινεζικών οντοτήτων και κινέζων πολιτών, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως επιβάλλει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο κυρώσεων για να ασκήσει πίεση στη Βόρεια Κορέα.
Η ιταλική αστυνομία συγκρούσθηκε στο Μιλάνο με ακροαριστερούς διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν περιοχή στην οποία πραγματοποιείται πολιτική πρωτοβουλία ακροδεξιάς οργάνωσης.

Οι διαδηλωτές είχαν μαζί τους και φουσκωτές λέμβους, οι οποίες συμβολίζουν τους μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο και την ανάγκη αλληλεγγύης.