Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 8:42:14 πμ

Κόσμος

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:50

Ουγγαρία: Στις 8 Απριλίου οι βουλευτικές εκλογές

Συντάκτης:
Οι βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία θα διεξαχθούν στις 8 Απριλίου 2018, ανέφερε ο πρόεδρος Γιάνος Άντερ σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε την Πέμπτη από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Το κόμμα του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Fidesz, διαθέτει άνετο προβάδισμα έναντι του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του εθνικιστικού Jobbik, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Με κυρώσεις απειλεί όσους εργαζόμενους της στα 46 αεροδρόμια που ελέγχει περιθάλπουν, δίνουν τροφή, ή τοποθετούν ταΐστρες και καταφύγια, στα αδέσποτα ζώα που περιφέρονται στην περίμετρό τους, η υπηρεσία διαχείρισης των ισπανικών αεροδρομίων ΑΕΝΑ, με εσωτερική κανονιστική εγκύκλιο για την ασφάλεια.
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 13:50

Οι ΗΠΑ περιορίζουν τις κινεζικές επενδύσεις

Συντάκτης:
Το Πεκίνο εκφράζει την ανησυχία του για τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις ΗΠΑ στις κινεζικές επενδύσεις, καθώς η Ουάσινγκτον επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα, την ενοποίηση μεταξύ της κινεζικής εταιρίας Ant Financial και της αμερικανικής εταιρίας ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων MoneyGram International Inc, επικαλούμενη ανησυχίες εθνικού συμφέροντος.
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 13:50

DW: Τα άστεγα παιδιά στο Μαρόκο ονειρεύονται την ΕΕ

Συντάκτης:
Εκατοντάδες άστεγα παιδιά περιμένουν στο Ναντόρ του Μαρόκου μια ευκαιρία για να περάσουν απαρατήρητα στην Ευρώπη. Πολλά ζουν εδώ και χρόνια στο λιμάνι με το όνειρο κάποτε να περάσουν απέναντι στη «γη της επαγγελίας».
Το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή περισσότερων από 1.100 νέων κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε την Πέμπτη η οργάνωση Ειρήνη Τώρα.

Οι 1.122 νέες κατοικίες που εγκρίθηκαν χθες Τετάρτη βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας για την κατασκευή τους: 352 έχουν λάβει την τελική έγκριση κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερσή τους, ενώ 770 άλλες έλαβαν την πρώτη έγκριση, σύμφωνα με την οργάνωση.
Εντυπωσιακή ληστεία σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, όπου εισέβαλαν πέντε άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα και οπλισμένοι με τσεκούρια. Κατάφεραν να φύγουν με λεία «αξίας μεγαλύτερης των 4 εκατομμυρίων ευρώ» σε κοσμήματα, προτού τρεις εξ αυτών συλληφθούν.
Το 56% των Γερμανών πιστεύουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και θα παραιτηθεί πριν το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου, η οποία λήγει το 2021, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Dimap η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Handelsblatt.
Σε αυστηροποίηση της ήδη ασφυκτικής νομοθεσίας της για τις αμβλώσεις ενδέχεται να προχωρήσει η Πολωνία, μετά από μια συζήτηση που ξεκίνησε την Τετάρτη στο κοινοβούλιο, περισσότερο από ένα χρόνο μετά τη διαμαρτυρία των γυναικών κατά της προηγούμενης ανάλογης απόπειρας που είχε γίνει στη χώρα.
Θα είναι το 2018 η χρονιά που ο Ντόναλντ Τραμπ θα τα καταφέρει επιτέλους στην εξωτερική πολιτική ή η χρονιά που το τρένο θα εκτροχιαστεί πλήρως, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες; Ο πρώτος χρόνος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο υπήρξε αρκετά κακός, αλλά θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα.
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 10:50

Μεξικό: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Συντάκτης:
Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ υπέβαλε την Τετάρτη την παραίτησή του από το αξίωμά του, κάτι το οποίο αναμενόταν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του παρόντος του προέδρου της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος τον είχε διορίσει στο αξίωμα το 2012.