Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 2:54:53 πμ

Κόσμος

Βίντεο όπου φαίνονται πολεμιστές με φόντο τα ερείπια μιας πόλης της Συρίας και έναν εξ αυτών να διαβάζει μήνυμα στα ελληνικά αναρτήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Ο Στιβ Μπάνον πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου έχει σταδιακά απογοητευτεί από το στιλ ηγεσίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών σε δημοσίευμα του περιοδικού «Vanity Fair» που επικαλείται το CNN.
Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο οδηγός που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης συνδέεται με εξτρεμιστικές οργανώσεις.
«Το ισπανικό κράτος δέχθηκε ένα χαστούκι από τον καταλανικό λαό»: ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν εμφανίστηκε και πάλι νικητής την Πέμπτη το βράδυ από τις Βρυξέλλες, την ώρα που στη Βαρκελώνη οι υποστηρικτές του γιόρταζαν τη νίκη των αυτονομιστών.
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι αρκετοί τραυματίστηκαν μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έκαναν οι Ταλιμπάν με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά αστυνομικού σταθμού της επαρχίας Κανταχάρ που βρίσκεται στα νότια του Αφγανιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.
Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι διέσωσε 252 επιβάτες και μέλη πληρώματος, ανάμεσά τους έναν Αυστραλό πολίτη και τη Φιλιππινέζα σύζυγό του, κι ανέσυρε 5 πτώματα μετά την ανατροπή ενός οχηματαγωγού πλοίου στα ανοικτά, ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας, της Μανίλας.
Τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη Μαλτέζα μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία παραπέμφθηκαν σε δίκη από δικαστή που έλαβε προκαταρκτικά αποδεικτικά στοιχεία.

Οι αδελφοί Τζορτζ και Άλφρεντ Ντετζόρτζο και ο Βίνσεντ Μουσκάτ συνελήφθησαν στις αρχές Δεκεμβρίου βάσει στοιχείων που προέκυψαν από υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών τους και κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν την Καρουάν Γκαλιζία με βόμβα στο αυτοκίνητό της η οποία εξερράγη την ώρα που έφευγε από το σπίτι της στις 16 Οκτωβρίου.
Χαρούμενα Χριστούγεννα θα κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητά του βρίσκεται σε άνοδο ύστερα από την βουτιά που είχε κάνει το καλοκαίρι.

Δημοσκόπηση της BVA του πρόσθεσε έξι μονάδες.
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Περιορισμένη η ρωσική ανάμειξη στο Brexit

Συντάκτης:
Αμφιβολίες για την έκταση της ρωσικής ανάμειξης στο δημοψήφισμα για το Brexit εγείρει μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία βρήκε ότι οι ρωσικές προσπάθειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ είναι πιο περιορισμένες απ' όσο πολλοί πίστευαν αρχικά.
Κάλπες στήνονται σήμερα Πέμπτη στην Καταλονία, για τις περιφερειακές εκλογές που προκήρυξε η ισπανική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Την εκλογική νίκη διεκδικούν κόμματα που θέλουν η Καταλονία ανεξάρτητη και κόμματα που επιθυμούν να παραμείνει ημιαυτόνομη περιφέρεια της Ισπανίας.