Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 10:28:12 πμ

Κόσμος

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 16:50

Νετανιάχου: «Οίκος ψεμάτων» ο ΟΗΕ

Συντάκτης:
«Οίκο ψεμάτων» χαρατηρίζει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος απέρριψε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Ιερουσαλήμ που αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην νοτιοανατολική πόλη Τζεντσεόν της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η φωτιά ξέσπασε σε οκταώροφο κέντρο ευεξίας στην πόλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 170 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σεούλ.
«Σώματα εκσφενδονίζονταν παντού», «το μόνο που άκουγες ήταν χτυπήματα και ουρλιαχτά», αναφέρουν κάποιες από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στην οδό Φλίντερ την ώρα που το λευκό αυτοκίνητο έπεφτε πάνω σε πεζούς στην Μελβούρνη.
Εκκενώνεται αυτή την ώρα η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία του Ρέμερ, στην Φρανκφούρτη, λόγω ύποπτου πακέτου που έχει βρεθεί στην περιοχή.

Η αστυνομία πριν από λίγο με ανάρτησή της στο Twitter ζήτησε από τους πολίτες να είναι συνεργάσιμοι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για λόγους ασφαλείας.
Μια 26χρονη Αμερικανίδα στο Τενεσί γέννησε τον προηγούμενο μήνα ένα κοριτσάκι χρησιμοποιώντας ένα έμβρυο που καταψύχθηκε ένα χρόνο μετά τη γέννησή της, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση National Embryo Donation Centre.

Η Έμα Ρεν Γκίμπσον γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2017 από ένα έμβρυο που είχε καταψυχθεί στις 14 Οκτωβρίου του 1992 και σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ της σύλληψης και της γέννησης ενός εμβρύου από τότε που ξεκίνησαν οι εξωσωματικές γονιμοποιήσεις.
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 14:50

Υεμένη: Στο ένα εκατ. τα ύποπτα κρούσματα χολέρας

Συντάκτης:
Το ένα εκατομμύριο έφτασε ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων χολέρας στην Υεμένη με ποσοστό του πληθυσμού που ξεπερνά το 80% να έχει ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα, πόσιμο νερό και πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη καθώς η χώρα μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Ανακαλύφθηκε το ναυάγιο του πρώτου υποβρυχίου των συμμαχικών δυνάμεων που βυθίστηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ανοιχτά της ακτής της Παπούας Νέας Γουινέας, από την Αυστραλία λύνοντας έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα ένα από τα πιο παλιά ναυτικά μυστήρια στον κόσμο.
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούν στην Μελβούρνη, κοντά στο σταθμό Φλίντες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη, ενώ ακόμα παραμένουν άγνωστα τα στοιχεία του.
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 13:50

Μελβούρνη: Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στο Φράστεν

Συντάκτης:
Πανικό προκάλεσε στην Μελβούρνη έκρηξη που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο λίγες μόνο ώρες μετά το παράσυρση πεζών από όχημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από φιάλη αερίου, ενώ μάρτυρες μιλούν για δυνατές εκρήξεις πολύ καπνό.
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 12:50

Υπάρχει φως στο τούνελ της καταλανικής κρίσης;

Συντάκτης:
Οι εικόνες αστυνομικής βίας εναντίον πολιτών που ήθελαν να ψηφίσουν στο επίμαχο καταλανικό δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου. Η προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία έριξε την περιοχή σε μια βαθιά πολιτική κρίση.