Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 4:46:54 πμ

Κόσμος

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 01:50

Τραμπ: Επιστρέφουμε στην Αμερική το μεγαλείο της

Συντάκτης:
«Επιστρέφουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την έγκριση από τα δύο σώματα του Κογκρέσου του σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει τη σαρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ.
O πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε» να υπογράψει δύο νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης και τα οποία αποτέλεσαν τη βάση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ξεκινήσει τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Πολωνίας, για την άρνησή της να αποσύρει τις εν λόγω μεταρρυθμίσεις.
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 00:50

Υεμένη: 11 άμαχοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Συντάκτης:
Εντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και οχτώ ακόμη τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε αεροπορική επιδρομή του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού σε ένα προπύργιο των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, δήλωσε ένας φύλαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στις 7 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί σε έξι μέρες, προκειμένου τα κόμματα κατόπιν να αποφασίσουν σχετικά με την συμμετοχή τους σε διαπραγματεύσεις για την συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, όπως αποφάσισαν σήμερα, έπειτα από συνάντηση έξι ωρών, οι αρχηγοί των τριών κομμάτων και οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους.
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 23:00

Ζουν και βασιλεύουν οι χάκερς στη Ρωσία

Συντάκτης:
Κατά την διάρκεια του 2017 οι ρωσικές επιχειρήσεις έχασαν περίπου 116 δισεκατομμύρια ρούβλια (16 δισεκατομμύρια ευρώ), από κυβερνοεπιθέσεις, γράφει η εφημερίδα RBK επικαλούμενη τα στοιχεία που παρουσίασε το Εθνικό Ίδρυμα Οικονομικών Ερευνών (ΕΙΟΕ).
Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλκι κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για «απειλές» και γιατί ασκεί «εκφοβισμούς» προκειμένου να αποθαρρύνει τα κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να καταδικάσουν την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ένα ζευγάρι Γάλλων συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Σαμπίχα, με υποψίες για συνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και θα απελαθεί σύντομα στην Γαλλία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Η γυναίκα, που αναφέρεται με τα αρχικά R.M.
Το ερευνητικό κέντρο Brand Analytics σε έρευνα που πραγματοποίησε, βρήκε ότι τη δεύτερη θέση όσον αφορά την συχνότητα των αναφορών στα ρωσόφωνα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμονές των εορτών καταλαμβάνει ο Παππούς Χιονιάς (Αη Βασίλης της Ρωσίας).
Το να πεις σε έναν άντρα «Σ 'αγαπώ» είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Επί αιώνες όμως οι γυναίκες στην Αυτόνομη Περιφέρεια της Κίνας Κουανγκσί Τσουάνγκ προτιμούσαν να το εκφράσουν με μια πιο λεπτή χειρονομία: να δωρίσουν μια κεντητή μεταξωτή μπάλα.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) της Ρωσίας θα εξετάσει το πακέτο των σχετικών εγγράφων που κατέθεσε ο μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι για να θέσει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιεβγκένι Σεβτσένκο, μέλος της ΚΕΕ.