Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 7:50:37 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 23:50

ΗΠΑ: Συνέδριο για τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων

Συντάκτης:
Ο Λευκός Οίκος οργανώνει απόψε, στο περιθώριο της συνόδου για το κλίμα στη Βόνη, συνέδριο για να υπερασπιστεί «τον ρόλο της ενέργειας που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα» στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μια πρωτοβουλία που επικρίθηκε έντονα από τους προασπιστές της «πράσινης» ενέργειας.
Δεκάδες άνθρωποι που έμειναν άστεγοι από την πυρκαγιά στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι στο Λονδίνο τον περασμένο Ιούνιο συνεχίζουν να ζουν σε ξενοδοχεία ή σε σπίτια φίλων τους, καθώς οι τοπικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να τους μεταστεγάσουν, κατήγγειλε την Δευτέρα η βρετανίδα βουλευτής Έμα Ντεντ Κόαντ.
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι θα αρνηθούν την είσοδο στην επικράτειά τους σε γάλλους βουλευτές και αξιωματούχους που εξέφρασαν την επιθυμία τους να συναντηθούν με τον έγκλειστο ηγετικό στέλεχος της Φατάχ Μαρουάν Μπαργούτι, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 15 χρόνια.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ανθρωπιστικές οργανώσεις για την τύχη των προσφύγων το 2017, χρονιά που οι αφίξεις από εμπόλεμες ζώνες στις ακτές της Ευρώπης ήταν αυξημένες. Οι πρόσφυγες προσπαθούν να διασχίσουν την Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ισπανία και ακόμα περισσότεροι στην Ιταλία, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Περισσότεροι από 400.000 αμερικανοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι αναμένεται να στείλουν επιστολή στο Κονγκρέσο αυτή την εβδομάδα, στην οποία και θα απευθύνουν έκκληση στους ρεπουμπλικανούς νομοθέτες να μην περικόψουν τα ποσοστά φορολογίας τους.
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στο Ιράν προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το βράδυ της Κυριακής μια περιοχή πάνω στα σύνορα με το Ιράκ.
Στο κλείσιμο δέκα πυλών προχώρησαν, την Δευτέρα, οι αρχές στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, αφού ενημερώθηκαν από την αστυνομία σχετικά με απειλή εναντίον όλων των αεροσκαφών της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Atlasglobal που εκτελούν δρομολόγια στην Ευρώπη.
Έρευνα διεξάγουν οι τουρκικές αρχές ύστερα από αποτροπιαστικό βίντεο που κυκλοφόρησε και στο οποίο εικονίζεται άνδρας να πυροβολεί γάτες στο Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, κάμερα παρακολούθησης κατέγραψε άνδρα να ανοίγει πυρ εναντίον γάτων, το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου.
Συμφωνία στενότερης συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια υπέγραψαν 23 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Από τη μεριά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας σημειώνοντας: «Συζητήσαμε για την PESCO, δηλαδή για τη διαμόρφωση μίας ευρωπαϊκής βιομηχανίας άμυνας, και υπογράψαμε, τα 23 από τα 28 κράτη, μία συμφωνία συνεργασίας».
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 18:50

Γερμανία: Ζητά τη θεσμοθέτηση «τρίτου φύλου»

Συντάκτης:
Η ανώτατη δικαστική αρχή της Γερμανίας ζήτησε την Τετάρτη να θεσμοθετηθεί ένα «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης, κάτι που αναμένεται να κάνει τη χώρα την πρώτη στην Ευρώπη που αναγνωρίζει κάτι τέτοιο επισήμως.