Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:40:48 μμ

Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσε 741 αμάχους κατά τη διάρκεια της μάχης της Μοσούλης, την οποία ανακατέλαβε ο ιρακινός στρατός τον περασμένο Ιούλιο, μετά από πολιορκία εννέα μηνών, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, καλώντας τη Βαγδάτη να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την υπόθεση αυτή.
«Θέσεις και Αντιθέσεις: Αυξάνεται σε όλο τον κόσμο η δυσπιστία απέναντι στους θεσμούς της δημοκρατίας» είναι ο τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Αλέν Φρασόν στην Le Monde.

Όπως γράφει, «η δημοκρατία υποχωρεί, γοητεύει όλο και λιγότερο, ακόμη και στη Δύση.
Στη σύλληψη του άνδρα που άνοιξε πυρ σε ένα σούπερ μάρκετ Walmart σε συνοικία του Ντένβερ, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, προχώρησε την Πέμπτη η αστυνομία του Κολοράντο.

Το αστυνομικό τμήμα του Θόρντον γνωστοποίησε στο Twitter ότι ο Σκοτ Όστρεμ, ηλικίας 47 ετών, είναι υπό κράτηση.
Την εκτίμηση ότι «η κεντροδεξιά πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στη σύνθεση νέας κυβέρνησης με 20 υπουργούς -- 8 πολιτικούς και 12 εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών» εξέφρασε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Εκκενώθηκε για λίγη ώρα την Πέμπτη το μεγάλο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, στο κέντρο του Παρισιού, μετά τον εντοπισμό δύο ύποπτων σακιδίων, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από το εμπορικό κέντρο λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα όταν «οι σκύλοι της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας του Forum σταμάτησαν μπροστά σε δύο σακίδια», σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Υπέκυψε την Πέμπτη στα τραύματά του ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο οποίος χθες δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν "εξτρεμιστή" κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Τύνιδα, ανακοίνωσε στο AFP το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός» του Ιράν και η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει ποτέ στην πίεση της Ουάσινγκτον σχετικά με την πολυεθνή πυρηνική συμφωνία, δήλωσε την Πέμπτη σε τηλεοπτική ομιλία του ο ανώτατος ιρανός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 16:50

ΟΗΕ: Να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο το ISIS

Συντάκτης:
«Διεθνή εγκλήματα» επί των οποίων τα ιρακινά δικαστήρια δεν έχουν προς το παρόν δικαιοδοσία χαρακτηρίζει τις ωμότητες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια της μάχης της Μοσούλης, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε σχετική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.
Η Βόρεια Κορέα εργάζεται για την εξέλιξη μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) ΚΝ-20 που διαθέτει και ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει τις ΗΠΑ, μόλις έξι μήνες μετά την πρώτη εκτόξευση πυραύλου ICBM που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.
«Να επιβληθεί θανατική ποινή» στον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τρίτη στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ζητά ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Το συμβάν, με τον τραγικό απολογισμό των οκτώ νεκρών και 12 τραυματιών, που συγκλόνισε τη Νέα Υόρκη στην πιο αιματηρή επίθεση μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, είναι το πρώτο που καλείται να χειριστεί ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.