Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:34:15 πμ

Κόσμος

Ένα ισχυρό μήνυμα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες ο ειδικός ανακριτής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μιούλερ. Ο Μιούλερ έδειξε ότι μπορεί να κινηθεί μυστικά και να πολλαπλασιάσει την επιρροή των ενεργειών του που δημοσιοποιούνται.
Άνδρες της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης ακολούθησαν ένα κορίτσι 10 ετών που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση ως το νοσοκομείο για να τη συλλάβουν με σκοπό να την απελάσουν, λίγο αφού υπεβλήθη σε εγχείρηση.
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 12:50

Το Watergate του Ντόναλτ Τραμπ

Συντάκτης:
Βόμβα στα θεμέλια του Λευκού Οίκου και της διακυβέρνησης Τραμπ είναι οι αποκαλύψεις περί του φερόμενου ρωσικού δακτύλου στις αμερικανικές εκλογές και του ρόλου των επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου.
Στη σύλληψη ενός 19χρονου σύρου που φέρεται να προετοίμαζε επίθεση με εκρηκτικά προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας, ο άνδρας με το όνομα Γιάμεν Α.
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 11:50

Deutche Welle: Ο Τζωρτζ Παπαδόπουλος, η Ρωσία και ο Τραμπ

Συντάκτης:

Στην υπόθεση της πιθανολογούμενης προσπάθειας της Ρωσίας να χειραγωγήσει τον αμερικανικό προεκλογικό αγώνα του 2016, μέσω ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται το Spiegel Online σε άρθρο με τιτλο «Κόλπα, απάτη και πολλά ψέματα».
Τουλάχιστον ένας έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου της Γιούτα των ΗΠΑ.

Η αστυνομία αναζητά έναν ένοπλο, ο οποίος περιγράφεται ως λευκός άντρας, με μαύρη περιβολή και τατουάζ στο πρόσωπο του, διέφυγε και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
Τον «ιστορικό ρόλο» του πατέρα της αυτονομίας του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, εξήρε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προτρέποντας παράλληλα τη Βαγδάτη και την Αρμπίλ να «απόσχουν από οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση».
Ρώσοι πράκτορες, που ήθελαν να επηρεάσουν τους αμερικανούς πολίτες και να σπείρουν πολιτικές διχόνοιες μεταξύ τους «φύτεψαν» περίπου 80.000 αναρτήσεις στο Facebook, τις οποίες είδαν έως 126 εκατομμύρια χρήστες (περίπου οι μισοί ψηφοφόροι στις ΗΠΑ), ενώ παράλληλα έκαναν πάνω από 131.000 «τιτιβίσματα» στο Twitter και ανάρτησαν περισσότερα από 1.100 βίντεο στο YouTube.
Αγωγή εναντίον ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος αποκάλεσε τον Ερντογάν «φασίστα δικτάτορα», κατέθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν επέκρινε έντονα τον Ερντογάν και την «ατμόσφαιρα τρόμου» που επικρατεί στην Τουρκία.
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 07:50

Ισπανία: Η μεγάλη πρόκληση του Μαριάνο Ραχόι

Συντάκτης:
Ανεμίζοντας τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας σαν κόκκινο πανί στον ταύρο της Μαδρίτης, το καταλανικό κοινοβούλιο προκάλεσε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας να αναστείλει την αυτονομία της πλούσιας περιφέρειας. Ο Μαριάνο Ραχόι έχει τον νόμο με το μέρος του και τη δύναμη του κράτους στα χέρια του, αλλά πρέπει να προχωρήσει προσεκτικά ή να διακινδυνεύσει την καταστροφή.