Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:05:22 μμ

Κόσμος

Έπειτα από διαδικτυακό κύμα αντιδράσεων στο ενδεχόμενο (;) να «αναβαθμιστεί» και θεσμικά, δηλαδή με χρηματοδότηση, σε πρώτη κυρία η σύζυγος του νέου γάλλου προέδρου, η κυβέρνηση διαμήνυσε πως θα δώσει με διαφάνεια στη δημοσιότητα το ρόλο που θα έχει η Μπριζίτ Μακρόν και δεν θα περιλαμβάνει «νέα χρηματοδότηση ή μισθό για την Μπριζίτ Μακρόν».
Σε άρση καταλογισμού οδήγησε η ψυχιατρική εξέταση του νεαρού Γάλλου, μαυριτανικής καταγωγής, που οπλισμένος με μαχαίρι και φωνάζοντας στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος» προσπάθησε να περάσει τον κλοιό ασφαλείας στον Πύργο του Άιφελ.
Το Πρεσίντιο Τέρεϊς στο Σαν Φρανσίκο είναι μία σχετικά μικρή (έκτακσης ενός μεγάλου οικοδομικού τετραγώνου) ομάδα πολυτελών κατοικιών που θεωρείται μία ένα από τα πιο «κλειστά κλαμπ» πλούσιων ιδιοκτητών στην πόλη που θέλουν την ησυχία τους.
Το προσχέδιο έκθεσης 13 αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών καταλήγει πως η υπερθέρμανση είναι γεγονός και πως η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι η κύρια αιτία της - κάτι που αντικρούει τη θέση που έχει πάρει η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία και είναι ο τελικός παραλήπτης της έκθεσης.
Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 17:50

DW: «Ναι» στην επίσκεψη γερμανών βουλευτών στο Ικόνιο

Γράφτηκε από τον
Πράσινο φως στην επίσκεψη βουλευτών στους γερμανούς στρατιώτες της νατοϊκής βάσης του Ικονίου έδωσε η Άγκυρα, η οποία είχε αρνηθεί τη σχετική άδεια στα τέλη Ιουλίου.


Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 16:50

H Κένυα ψηφίζει πρόεδρο εν μέσω ανησυχιών για εντάσεις

Γράφτηκε από τον
Οι Κενυάτες προσέρχονται μαζικά και, μέχρι στιγμής, ειρηνικά στα εκλογικά τμήματα για τις βουλευτικές και -κυρίως- για τις προεδρικές εκλογές, εν μέσω ανησυχιών για εντάσεις. Τα προγνωστικά, πριν ανοίξουν οι κάλπες, σχημάτιζαν την εικόνα μάχης στήθους με στήθους μεταξύ του απερχόμενου Ουχούρου Κενιάτα και του αντιπολιτευόμενου Ράιλα Οντίνγκα.
Σε μία εξαιρετικά σκληρή του αναφορά σε βάρος του Καράκας, το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μιλά για «υπερβολική βία» από την πλευρά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας επιρρίπτοντας την ευθύνη ξεκάθαρα στα «υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης».
Μπορεί το 61% των Αυστραλών να τάσσεται υπέρ των γκέι γάμων (σύμφωνα με δημοσκόπηση), ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο το ζήτημα έχει κατ' επανάληψη προκαλέσει τριγμούς σε κυβερνήσεις, ανεξαρτήτου πολιτικής κατεύθυνσης.

O συντηρητικός πρωθυπουργός Τζον Χάουραντ τάχθηκε κατά των γκέι γάμων το 2004 και από τότε έγιναν πολλές απόπειρες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για να επανέλθουν.
Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 14:50

«Συναγερμός» για μολυσμένα αυγά στην Ευρώπη

Γράφτηκε από τον
«Συναγερμός» έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη για μολυσμένα αυγά προέλευσης Ολλανδίας. Εκτός από την Ολλανδία, έχουν πληγεί επίσης Γερμανία, Ελβετία και Σουηδία -όπου εκατομμύρια αυγά αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν-, ενώ Γαλλία και Βρετανία επλήγησαν με την σειρά τους από την κρίση που έχει ξεσπάσει.
Έξι μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN. Παράλληλα, τα 3/4 των Αμερικανών δηλώνουν ότι δε μπορούν να εμπιστευτούν τα περισσότερα από αυτά που ακούν από τον Λευκό Οίκο.