Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 6:04:02 μμ

Κόσμος

Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης με σφυρί έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, όπως ανακοίμωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο 40χρονος Φαρίντ Ικέν, κατηγορείται για «απόπειρα δολοφονιών προσώπων θεματοφυλάκων δημόσιας αρχής» και «εγκληματική τρομοκρατική συνωμοσία».
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 09:50

Η ελληνική επιχειρηματική «έκθεση» στο εμιράτο

Συντάκτης:
O κατασκευαστικός τομέας και ειδικότερα δύο μεγάλες ελληνικές τεχνικές εταιρείες έχουν αξιοσημείωτη έκθεση δραστηριοτήτων στο Κατάρ σε αντίθεση με τις εμπορικές συναλλαγές σε επίπεδο κρατών που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ξεχάστε την τρομοκρατία, Ιράν και φυσικό αέριο φαίνεται πως είναι η πραγματική αιτία πίσω από την κρίση με το Κατάρ. Το μικροσκοπικό (μόλις 2,7 εκατ. κάτοικοι) αλλά πάμπλουτο και φιλόδοξο εμιράτο του Κόλπου έπεσε, κατά κάποιον τρόπο, «θύμα της επιτυχίας του».
«Ως εδώ. Δεν πάει άλλο» δήλωσε η Τερέζα Μέι - που είχε διατελέσει επί έξι χρόνια υπουργός Εσωτερικών προτού αναλάβει πρωθυπουργός - μετά το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα που έπληξε τη Βρετανία τους τελευταίους μήνες.
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 09:50

Ανώμαλη προσγείωση για Τερέζα Μέι και Βρετανία

Συντάκτης:
Σαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να μην ήταν ήδη αρκετά δύσκολες, περιπλέκονται ακόμη περισσότερο από το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών που στέρησαν από την Τερέζα Μέι την αυτοδυναμία. Αυτό διαμηνύουν πηγές από τις Βρυξέλλες, που προτιμούσαν βεβαίως το εξής σενάριο: οι διαπραγματεύσεις να ξ.
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 09:50

Στον αέρα τα ραντεβού για το Βrexit

Συντάκτης:
Η ήδη περίπλοκη εξίσωση του Brexit έγινε ακόμα πιο περίπλοκη από το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Οι πρόωρες εκλογές τις οποίες προκήρυξε η Τερέζα Μέι, με σκοπό η κυβέρνηση να ισχυροποιήσει τη θέση της εν όψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, απεδείχθησαν μια επιλο.
Οι δύο κορυφαίοι σύμβουλοι της Τερέζα Μέι παραιτήθηκαν, μετά την αποτυχία των Συντηρητικών να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης.

Ο Νικ Τίμοθι, ο ένας από τους προσωπάρχες της Μέι, ανέφερε στον ιστότοπο ConservativeHome ότι υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή.
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 23:50

SPD: «Ο Σόιμπλε εκφράζει το CDU και όχι τη Γερμανία»

Συντάκτης:

Σε συνέντευξη στην Deutsche Welle o αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ διαφωνεί κάθετα με τους χειρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα.

Λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) ασκεί δριμύτατη κριτική στον χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας επιδιώκει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την περιοχή και παραχωρήσεις για τους βρετανούς πρώην στρατιώτες σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή του στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε το Σάββατο πηγή που πρόσκειται στο κόμμα την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η διαμάχη ανάμεσα στο Κατάρ και σε άλλα αραβικά κράτη μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας πάντως πως υπάρχει ακόμα ευκαιρία για αποκλιμάκωση της έντασης.