Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 12:39:55 μμ

Κόσμος

Ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ θα καταθέσει την Πέμπτη 8 Ιουνίου ενώπιον των γερουσιαστών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, σχετικά με την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάθεση του Κόμεϊ θα είναι δημόσια και θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης (17:00 ώρα Ελλάδας).
Πειρατές που επέβαιναν σε μια μικρή βενζινάκατο επιτέθηκαν σε ένα δεξαμενόπλοιο, το MT NAVIG8 στον Κόλπο του Ομάν σήμερα αλλά εκδιώχθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη (Navfor) που περιπολεί στην περιοχή αυτή.
Το κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είναι πιθανό να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα τον Ιούνιο, καταδεικνύει την Πέμπτη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του OpinionWay/ORPI, όπου συμμετείχαν 2.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, δείχνει ότι το κόμμα Republique en Marche! προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει ποσοστό 29% στον πρώτο γύρο των εκλογών για την Εθνοσυνέλευση, την 11η Ιουνίου.
Το Ισραήλ εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να μην μεταφέρει, προς το παρόν, την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, με εκπροσώπους της παλαιστινιακής προεδρίας να χαιρετίζουν την απόφαση.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες, σε σταθμό κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσαν οι κρατικοί σιδηρόδρομοι της Νότιας Αφρικής.

Από τη σύγκρουση αυτή εκτροχιάστηκαν πολλά βαγόνια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην μεταφέρει, προς το παρόν, την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια υπόσχεση που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.
Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει στους υπουργούς και τους βουλευτές να απασχολούν και να προσλαμβάνουν μέλη των οικογενειών τους, στο πλαίσιο ενός σχεδίου ηθικοποίησης της πολιτικής ζωής από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, έγινε γνωστό από τον υπουργό Δικαιοσύνης Φρανσουά Μπαϊρού.
Τουλάχιστον 30.000 εισιτήρια για τη συναυλία που θα δώσει η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της περασμένης εβδομάδας, εξαντλήθηκαν την Πέμπτη σε διάστημα μόλις 6 λεπτών, αφότου βγήκαν προς πώληση.
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 18:50

Πούτιν: Η ρωσοφοβία είναι αντιπαραγωγική

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε την Πέμπτη την «αντιπαραγωγική ρωσοφοβία, η οποία όμως, όπως είπε, δεν θα κρατήσει για πάντα.

Σε παρέμβαση του στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν είπε ότι αυτή η ρωσοφοβία συνδέεται με την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου, κυρίως χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας, που δεν αρέσει σε κάποιους οι οποίοι επιβάλλουν στη Μόσχα «οικονομικούς περιορισμούς, το αποτέλεσμα των οποίων είναι εντελώς μηδαμινό».
Αλλαγή εκλογικού νόμου, πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο και επιστροφή στην πρωθυπουργία επικεφαλής ενός «μεγάλου συνασπισμού» α λα γερμανικά. Αυτό φαίνεται πως είναι το σχέδιο Β του Ματέο Ρέντσιγια την επόμενη ημέρα στην Ιταλία.