Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 8:12:18 πμ

Κόσμος

Σε ηλικία 46 ετών πέθανε την Κυριακή η Κάρμε Τσακόν, η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας της Ισπανίας.

«Θλίψη για την πρόωρη φυγή της Κάρμε Τσακόν. Σήμερα όλοι οι Σοσιαλιστές θρηνούν με πόνο και ανημποριά», ανέφερε ανάρτηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Παίρνεις ό,τι πληρώνεις, και το αντίστροφο. Είναι θέσφατο στο εμπόριο αλλά επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της Ζυρίχης. Η πόλη της Ελβετίας διατήρησε και φέτος την αμφίβολη τιμή να είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη, σύμφωνα με την τελευταία Παγκόσμια Ερευνα για το Κόστος της Ζωής από το Economist Intelligence Unit (EIU).
Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα εξελίσσεται στο πρώτο διπλωματικό τεστ για την κυβέρνηση Τραμπ αναφορικά με τη διαμόρφωση των αμερικανορωσικών σχέσεων, αλλά και την επίλυση του εμφυλίου στη Συρία.
Το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα τους υπηκόους του να μην επισκέπτονται την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο και να εγκαταλείψουν «αμέσως» την περιοχή, έπειτα από τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών την Κυριακή.
Το Κόμμα των Φινλανδών, το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είδε τα ποσοστά του να κατρακυλούν στις δημοτικές εκλογές, γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητες ένας σκληροπυρηνικός υποψήφιος να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος στο προσεχές συνέδριό του.
Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 11:50

3η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Νότου στη Μαδρίτη

Συντάκτης:
Στη Μαδρίτη, στο Βασιλικό Ανάκτορο «El Prado», συνέρχεται το μεσημέρι η τρίτη κατά σειρά Σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, την οποία συγκροτούν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Μάλτα.
Xιλιάδες Ούγγροι βγήκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης με στόχο να πιέσουν τον πρόεδρο της χώρας να μην υπογράψει το νόμο που ουσιαστικά θα κλείσει το Central European University (CEU) με το σκεπτικό ότι έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, κατά συνέπεια μπαίνουν σε αμφισβήτηση οι τίτλοι σπουδών που απονέμει.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την Αίγυπτο ο πρόεδρος της χώρας μετά το μακελειό της Κυριακής των Βαΐων σε Εκκλησίες στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα. Ο πρόεδρος αλ Σίσι προειδοποίησε ότι η μάχη κατά των τζιχαντιστών θα είναι μακρά και επίπονη.
Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον δύο εκκλησιών Κοπτών στην Αίγυπτο σήμερα, τις «άνανδρες» επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή τουλάχιστον 45 ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κηρύσσει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σήμερα εναντίον δύο χριστιανικών εκκλησιών.

Πηγή: Το Βήμα