Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 11:56:42 πμ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 12:50

Τουρκία: Δικαστική καταδίκη για τους υπεύθυνους του ορυχείου της Σόμα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε 15 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε την Τετάρτη τουρκικό δικαστήριο τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ορυχείου στη Σόμα, όπου τον Μάιο του 2014 σκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι στο χειρότερο δυστύχημα αυτού του είδους που έχει σημειωθεί ποτέ στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.


Η απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Ακχισάρ στη δυτική Τουρκία εναντίον του Τσαν Γκουρκάν ελήφθη έπειτα από μια δίκη που διήρκησε τρία χρόνια.

Ο γενικός διευθυντής του ορυχείου Ραμαζάν Ντογκρού και ο τεχνικός του διευθυντής Ισμαήλ Ανταλί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 22 ετών και έξι μηνών. Ο διευθυντής επιχειρήσεων Ακίν Τσελίκ και ο τεχνικός υπεύθυνος Ερτάν Ερσόι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών και 9 μηνών, σύμφωνα με το Anadolu.

Εξάλλου το δικαστήριο αθώωσε περισσότερους από 30 από τους συνολικά 51 κατηγορούμενους που δικάζονταν με διάφορες κατηγορίες από «φόνο με ενδεχόμενο δόλο» έως «εγκληματική αμέλεια».

Τον Μάιο του 2014, 301 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο της Σόμα όταν ξέσπασε σε αυτό φωτιά, ένα δυστύχημα που είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην Τουρκία.

Πηγή: Το Βήμα