Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 2:51:03 μμ

Πολιτική

Την παρουσίαση της νέας έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής: «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι Τομεακές Οργανώσεις Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Κήπου στο Κιλκίς, στις 7:30 μ.μ.  

Την παρουσίαση θα κάνει η Ειρήνη Χατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 22:53

Ποντιακό γλέντι του ΚΚΕ στο Δροσάτο

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου το καθιερωμένο - τα τελευταία χρόνια - ποντιακό γλέντι της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στο χωριό Δροσάτο.
Μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος έδωσαν το «παρών», μαζί με αρκετό κόσμο που έχει συναντηθεί με το ΚΚΕ σε πρόσφατους αγώνες, μαζί με νέο κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση, διασκέδασε, ήρθε σε επαφή με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ.

Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 19:50

Μήνυμα ενότητας του Τζιτζικώστα από την Παναγία Σουμελά

Γράφτηκε από τον

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη.

Η αποζημίωση των κατοίκων της Ειδομένης, η διαδικασία πολεοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησης των δομών φιλοξενίας και η εκκαθάριση παλαιών αιτημάτων ασύλου, ρυθμίζονται με τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.
Με την τροπολογία δρομολογείται η αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων στα δημοτικά διαμερίσματα Ειδομένης, Ευζώνων και Πολυκάστρου του δήμου Παιονίας Κιλκίς, για ζημιές που οφείλονται σε πράξεις προσφύγων ή μεταναστών και οι οποίες έχουν καταγραφεί στο πρακτικό επιτροπής που συστήθηκε από το δήμο Παιονίας. Η αποζημίωση αφορά σε ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, επαγγελματικό και οικιακό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις εξαιτίας της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών το 2015 και 2016. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των περίπου223.000 ευρώ. Η αποζημίωση θα γίνει με πιστώσεις από τα εισπραττόμενα έσοδα από τα παράβολα για τη χορήγηση και την ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα επιχορηγήσει τον δήμο Παιονίας με το αντίστοιχο ποσό για την καταβολή του στους δικαιούχους.

Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 20:25

ΚΚΕ: Γλέντι και πολιτική

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιούλη το λαϊκό – ποντιακό γλέντι που διοργάνωσε η ΚΟΒ Παιονίας της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, στο χωριό Πευκόδασος.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστας Σιδηρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, σε τοπικά ζητήματα, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στα επιτεύγματα των σοσιαλιστικών κρατών, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Σε ανακοίνωσή της για τις απολύσεις των συμβασιούχων του Δήμου Κιλκίς η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς αναφέρει:
«Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς και χωρίς να έχει γίνει καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στέλνονται στην ανεργία οι συμβασιούχοι του Δήμου Κιλκίς στην καθαριότητα.

Την αναβάθμιση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς (σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος) σε σχολή ΤΕΙ με την ένταξη σε αυτό του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής ζητεί   με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Κ. Γαβρόγλου , ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς

Υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε τις συνέπειες από το διασυνοριακό εμπόριο και τη διαρροή εισοδήματος σε χώρες των Βαλκανίων και εν προκειμένω στην ΠΓΔΜ. Είναι όμως θέματα που πρέπει να εξετάσουμε ώστε οι προτάσεις μας να είναι συμβατές με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και αφορά στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίου.
Με τη γενικόλογη αυτή ...ευχή ο πρώην Υπουργός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας απάντησε στα αγωνιώδη ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας της Παιονίας, όπως τα εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης όσο και στελέχη του δήμου αλλά και παράγοντες της δημόσιας ζωής της περιοχής σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Παιονίας την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε εργοστάσια της ΠΕ Κιλκίς, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ελλιπούς συντήρησης μηχανημάτων και εργαλείων, καθώς και της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας που επικρατούν σε αυτά, με σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β. Σοφίας 15, Αθήνα), η ημερίδα παρουσίασης της πρόσφατης μελέτης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.). Η μελέτη, με τίτλο «Μελέτη Ανίχνευσης Αναγκών Γυναικών Προσφύγων που διαμένουν σε Δομές Προσωρινής Φιλοξενίας», διεξήχθη σε πανελλαδική κλίμακα από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «ΔΙΟΤΙΜΑ».

Σελίδα 1 από 260