Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 12:54:06 πμ
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 21:10

Ανδρουλάκης, όπως λέμε Γ. Φραγγίδης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι 1639 πολίτες του ν. Κιλκίς που προσήλθαν στις εννέα κάλπες  σε οχτώ σημεία του νομού για να αναδείξουν νέο πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προφανώς και είναι λιγότεροι από τις ένδοξες μέρες όταν για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου στα μέσα της περασμένης δεκαετίας αριθμήθηκαν πάνω από 10.000. Αλλά τότε ήταν άλλοι καιροί. Έτσι η μεγάλη, σχεδόν ανέλπιστη ακόμα και από τους  διοργανωτές,  συμμετοχή, ιδωμένη υπό το φως της τρέχουσας καταγραφής πολιτικών δυνάμεων,  συστοιχήθηκε με την αντίστοιχη που καταγράφηκε πανελλαδικά.


Αλλά το Κιλκίς συνεχίζει την παράδοση του νομού που εκπλήσσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και μέγας νικητής από τις κάλπες αναδείχτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνοντας ποσοστό 37,39% δηλαδή 15 μονάδες περισσότερο από την εθνική του επίδοση.  Και είναι ο μοναδικός σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας όπου προηγήθηκε της κ. Γεννηματά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ανδρουλάκης πρώτευσε στις δυο κάλπες του Κιλκίς, στο Χέρσο, το Πολύκαστρο ενώ σάρωσε κυριολεκτικά στη Γουμένισσα με τριπλάσιο αριθμό ψήφων έναντι της κ. Γεννηματά.  
Το γεγονός αποδόθηκε εξαρχής και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία "ανάγνωσής"  του στη στήριξη που παρείχε στο κ. Ανδρουλάκη με την κινητοποίηση ευρέως αριθμού φίλων του ο πρώην βουλευτής και μέλος της κεντρικής επιτροπής Γιώργος Φραγγίδης.  Οι εκλογές αυτές σηματοδότησαν πλέον και την  κυρίαρχη  θέση του κ. Φραγγίδη στο χώρο της Κεντροαριστεράς .
Εξαιρετική ήταν η επίδοση του κ. Γιώργου Καμίνη κυρίως στις δυο κάλπες του Κιλκίς όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση εκτοπίζοντας στην τρίτη την κ. Γεννηματά. Ο Δήμαρχος Αθηναίων έλαβε ποσοστό 23,1% δηλαδή υπερδιπλάσιο από εκείνο που συγκέντρωσε σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που καταγράφεται στην εξαιρετική κινητοποίηση που οργάνωσαν οι φίλοι του στο Κιλκίς με προεξέχοντα τον κ. Λάζαρο Παζαρτζικλή.
Οι άλλοι υποψήφιοι από τον πολλά υποσχόμενα αρχικά Στ. Θεοδωράκη μέχρι τους "αγνώστους" στο εκλογικό σώμα του νομού Πόντα και Γάτσιο έλαβαν ποσοστά από 4% έως το ο,06% του κ. Πόντα.
Αναλυτικά και ανά κάλπη τα αποτελέσματα καταχωρίζονται στον πίνακα που δημοσιεύουμε.
Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι η εκλογική διαδικασία διεξήχθη απολύτως χωρίς κανένα πρόβλημα, επικεφαλής των εφορευτικών επιτροπών είχαν οριστεί δικηγόροι φίλοι της Κεντροαριστεράς και η όλη επίβλεψη υπό τον κ. Χρήστος Ανθρακίδη δεν άφησε περιθώρια για οποιοδήποτε απρόοπτο.

 

Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ:

Η ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η συγκλονιστική συμμετοχή, η ελπιδοφόρος δημοκρατική έκφραση της επιθυμίας όλων των φίλων και συνοδοιπόρων Κιλκισιωτών για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον της Ελλάδας μας, με συγκίνησαν βαθιά, όπως συγκίνησαν όλους μας και ταρακούνησαν το πανελλήνιο εχθές.
*Είμαστε εμείς εδώ στο Κιλκίς που ψηφίσαμε ανανέωση, αλλαγή γενιάς και νοοτροπίας. Ψηφίσαμε για το μέλλον  του τόπου μας την πιο ελπιδοφόρα υποψηφιότητα της Παράταξης μας. Την νικηφόρα επιλογή για την Παράταξή μας.
*Μεγάλοι και μικροί ψηφίσαμε μαζικά, δώσαμε από νωρίς το πρωί τον νικηφόρο παλμό, δημιουργήσαμε ουρές, ζωντανέψαμε το όνειρο.
*Είμαστε εμείς εδώ στον Προμαχώνα της Ελλάδας που δημιουργούμε το μέλλον. Έχουμε φωνή δυνατή που ξεχωρίζει στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς.
*Είμαστε όλοι εμείς μαζί η Παράταξη μας και θα είμαστε μαζί και για την τελική πολιτική μάχη για τον ηγέτη που θα μας δώσει την νίκη, που θα επαναφέρει τα νικηφόρα ποσοστά της Παράταξής μας. Την μάχη της ερχόμενης Κυριακής.
Στον νομό μας που υπάρχει ενεργή νεολαία πολιτικά και κοινωνικά, νεολαία που έχει το προνόμιο να συνεπικουρείται έντονα από την εμπειρία των μεγαλύτερων το 38% έδωσε ισχυρή εντολή ανανέωσης.
Τολμήσαμε και ψηφίσαμε αλλαγής γενιάς. Τολμήσαμε και ονειρευτήκαμε. Πολλοί από εμάς για χάρη των παιδιών μας ονειρευτήκαμε την  επόμενη μέρα στην πατρίδα μας.
Ψηφίσαμε και φέραμε στην κορυφή τον Νίκο Ανδρουλάκη ως τον καταλληλότερο Πρόεδρο μεταξύ αξίων.
Η δημιουργία του νέου φορέα της αριστεράς είναι και δικό μας χρέος. Κατόρθωμα μας, με την μαζική συμμετοχή μας. Θα πάρει μορφή που θα ορίσουμε και  εμείς και θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της πατρίδας μας.
Ιστορική μέρα η χθεσινή αλλά η ερχόμενη Κυριακή θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα της μεγάλης πολιτικής μάχης.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που σταθήκατε ώρες στις ουρές για να στείλετε το μήνυμα πως η Παράταξη είναι εδώ.
Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους Κιλκισιώτες για τον ωραίο αγώνα και τους καλώ να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και αυτή την Κυριακή..
Εμείς τώρα αρχίζουμε.
Για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση  της χώρας.
Σας θέλουμε όλους δίπλα στην νικηφόρα επιλογή δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Σας θέλουμε όλους στην ψηφοφορία της Κυριακής.
Γιώργος Φραγγίδης