Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 6:27:54 μμ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:40

Δικαίωση Κιλτίδη

«Στο δίλημμα Καραμανλής – Παπανδρέου οι πολίτες θα προτάξουν το συμφέρον της Πατρίδας και θα αποφασίσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση της ΝΔ ως τη μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται την σταθερότητα και ασφάλεια του τόπου. Η παράταξη των μεγάλων επιλογών και των μεγάλων θυσιών είναι δυνατή και αποφασισμένη να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο της οικονομικής κρίσης και να θωρακίσει την αναπτυξιακή της διάσταση».
Μηνύματα νίκης της ΝΔ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου για να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έστειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, υπ. βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης κηρύσσοντας από την πόλη του Κιλκίς την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.
Την Κυριακή, το κέντρο «Αρένα» πλημμύρισε και πάλι από στελέχη και οπαδούς της ΝΔ που με ενθουσιώδη παλμό έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κ. Κιλτίδη επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κιλκισιώτη πολιτικού.
Με φόντο τη διεθνή οικονομική κρίση που λύγισε ισχυρούς οικονομικούς κολοσσούς σε Αμερική και Ευρώπη ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι στη χώρα μας οι επιπτώσεις ήταν ήπιες, δυστυχώς όμως έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προς προσπορισμό ιδίων κομματικών οφελών και σε βάρος του εθνικού μας συμφέροντος.
«Στην κρίσιμη αυτή ώρα ο Πρωθυπουργός, με γενναιότητα και ειλικρίνεια, προκήρυξε εκλογές διότι δε δεχόμαστε να ακυρώνουν το έργο μας και πιστεύουμε ότι με τη γνώση της πραγματικής κατάστασης και την ετυμηγορία των πολιτών θα επιλυθούν τα προβλήματα».

Κυβερνητικό έργο
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο της ΝΔ, στο συγκριτικό πεδίο της πολιτικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τη μεγάλη εθνική επιτυχία με το βέτο στο Σκοπιανό, τα έργα υποδομής  που υλοποιήθηκαν με γοργούς ρυθμούς εκθειάζοντας ιδιαίτερα τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ Γ. Σουφλιά για το ανεπανάληπτο έργο που έχει προσφέρει, την αύξηση και απόδοση πόρων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, την επιστροφή των θεσμοθετημένων πόρων στους Δήμους, την πώληση της Ολυμπιακής, τη δημιουργία ισχυρών ενεργειακών κόμβων, την επιστροφή του ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους. «Προχωρήσαμε μπροστά  και αποφασιστικά σε όλα τα πεδία δράσης με πίστη στις αρχές της παράταξής μας, με δημοκρατική ευαισθησία περιφρουρώντας τα δικαιώματα των πολιτών» υπογράμμισε και «όλα αυτά τα πραγματικά δεδομένα θα προσμετρηθούν θετικά στην κρίση των πολιτών».
Για τη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Κιλτίδης είπε, σε προσωπικό ύφος εξομολόγησης, ότι του σημάδεψε κυριολεκτικά τη ζωή καθώς άγγιξε την κοσμοθεώρηση της ζωής του, για μια Πατρίδα που χρειάζεται χωριά, αγρότες, κτηνοτρόφους και δασοπόνους με ενασχόληση με τη γη ώστε να υπάρχει ζωντανή ύπαιθρος και σύνορο.
«Είμαι υπερήφανος διότι δώσαμε στηρίγματα ζωής στην ύπαιθρο. Ποιοτικά με την υλοποίηση έργων ανάπλασης και πολιτιστικών υποδομών στο ν. Κιλκίς και σε όλη τη χώρα, ουσιαστικά με τον προγραμματισμό αρδευτικών και έργων υποδομής στη Γεωργία για πρώτη φορά και με έμπρακτο ενδιαφέρον για τον Έλληνα και Κιλκισιώτη αγρότη και κτηνοτρόφο». Δώσαμε πέντε φορές περισσότερα στους αγρότες για αποζημιώσεις στη φυτική παραγωγή. Μετατρέψαμε τον ΕΛ.ΓΑ σε πραγματικό κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τον αγρότη. Στηρίξαμε τους κτηνοτρόφους με άτοκο δάνειο ύψους 300.000.000ευρώ και τις ΕΑΣ με 150.000.000ευρώ για τη συγκέντρωση των δημητριακών και τη διευκόλυνση των παραγωγών.

Εργα στο νομό
«Το φορτίο των δύο χρόνων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ήταν βαρύ. Νιώθω όμως προνομιούχος διότι κατά τη δική σας επιλογή, κατά την επιλογή και εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού υπηρέτησα με συνέπεια ότι αγάπησα σ’ αυτή τη ζωή. Χωρίς να κάνω εκπτώσεις στις αξίες μου, χωρίς να ακυρώσω τον πυρήνα των ιδεών μου, χωρίς να προδώσω αυτούς που γέννησαν. Ανήκω στη θρησκεία αυτής της παράταξης και αυτής της Πατρίδας και όχι στις αιρέσεις» τόνισε συναισθηματικά φορτισμένος για να αναφερθεί στη συνέχεια στις αγροτικές δομές που έχουν δημιουργηθεί (Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλκίς, ανακαίνιση κτηριακών εγκαταστάσεων Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄, Περιφερειακό Γραφείο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε) στην ενίσχυση με 15.000.000ευρώ των αγροτών του ν. Κιλκίς από το αγροτικό πακέτο των 500.000.000ευρώ, στα μεγάλα αγροτικά έργα που έχουν υπογραφεί για το νομό (αρδευτικό φράγμα Γουμένισσας, λιμνοδεξαμενή Κάρπης, αρδευτικό φράγμα Μεταξοχωρίου, έργα οδοποιίας και αγροτικής οδοποιίας σε Ηλιόλουστο – Μ. Στέρνα, Αγιονέρι. Αμάραντα, Δροσάτο, Αγία Παρασκευή, Π. Λιθωτό, Μικρόκαμπο – Κ. Αποστόλους).
Με την προσθήκη του έργου του αρδευτικού δικτύου 1Ζ της Αρτζάν όλα τα παραπάνω αθροίζονται στα 80.000.000ευρώ για το ν. Κιλκίς.
Αναφορά έκανε ο κ. Κιλτίδης και στην ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου 2Ζ της Αρτζάν, στην ένταξη του νομού στο πρόγραμμα ξηρασίας του 2007 για την αποζημίωση των αγροτών από τον ΕΛ.ΓΑ, στα ευεργετικά μέτρα που ελήφθησαν για τις αμπελοκαλλιέργειες, στα έργα των έξι βιολογικών καθαρισμών που θα υλοποιηθούν σε μεγάλους πληθυσμιακά ΟΤΑ του νομού, στο ΤΕΙ Κιλκίς οι εγκαταστάσεις του οποίου ολοκληρώνονται, στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στις αθλητικές υποδομές που έχουν σχεδιαστεί.

Τίμησα την
εμπιστοσύνη σας
«Νιώθω ότι σας έκανα υπερήφανους, με την παρουσία και το έργο μου σε όλη την ελληνική επικράτεια, στα νησιά και στην παραμεθόριο υπηρετώντας τους πολίτες, συμμετέχοντας στα Συμβούλια των Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας στην Ε.Ε., λαμβάνοντας αποφάσεις για το καλό και το συμφέρον της Πατρίδας στη Δασική και Αλιευτική Πολιτική, στη Φυτική και Ζωική Παραγωγή» είπε απευθυνόμενος στο πλήθος ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και κατέληξε:
Με εκλέξατε επί δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις πρώτο βουλευτή σε σταυρούς προτίμησης. Τίμησα την εμπιστοσύνη σας γιατί λέω αυτό που θα κάνω και κάνω αυτό που είπα. Νιώθω άτρωτος με τη δύναμή σας γιατί είμαι άδολος. Σ’ αυτές τις εκλογές σας ζητώ να ενισχύσετε και πάλι τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή, σας ζητώ να με κρατήσετε πρώτο γιατί έχω τη δύναμη να γίνω καλύτερος». 
Την πρώτη προεκλογική ομιλία του κ. Κιλτίδη τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Κιλκίς Β. Μπαλάσκας, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς Δ. Σισμανίδης, οι Δήμαρχοι Γουμένισσας Σ. Παπαπαναγιώτου, Γαλλικού Γ. Θεοδωρίδης, Μουριών Σ. Αργυρόπουλος, οι αντινομάρχες Κιλκίς Π. Ζουρνατζίδης, Χ. Γκουντενούδης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ε. Κουκάκη, Π. Μαρινίδου Κ. Πάκα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Δ. Ασημακίδης, ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΒΙΖ Γ. Γίτσος, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε Κ. Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς Π. Πεντζερεντζής, η υπεύθυνη γυναικών της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς Ν. Συμεωνίδου – Τζεβρεμετζή, ο π. αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Ι. Μπίκος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη τοπικών κομματικών οργανώσεων και πλήθος κόσμου.