Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 11:04:38 πμ
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 18:55

Μήνυμα Ειρήνης Αγαθοπούλου για κορονοϊό και ενδοοικογενειακή βία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και φαρμακοποιός, Ειρήνη Αγαθοπούλου, στέλνει, μέσω του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, το δικό της μήνυμα για την καταπολέμηση της παγκόσμιας μάστιγας, της πανδημίας του κορονοϊού, καλεί τους πάντες να Μείνουν Σπίτι, λέγοντας και ΟΧΙ στην ενδοοικογενειακή βία.

 

Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Όλοι περνάμε κρίσιμες ώρες αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Για κανέναν δεν είναι εύκολος ο εγκλεισμός και τα μέτρα απαγόρευσης, ούτε πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτά, αλλά αυτές τις ώρες είναι απαραίτητα και πρέπει όλες και όλοι να τα εφαρμόσουμε με τη μέγιστη συνέπεια.

Ας αξιοποιήσουμε το χρόνο αυτόν για να κάνουμε όσα πράγματα δεν προλαβαίνουμε υπό φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής. Για να περνά πιο γρήγορα και ευχάριστα ο χρόνος.

Όμως θέλω να πω και δυο κουβέντες για τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτές τις δύσκολες ώρες: το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ, οι συνάδελφοί μου φαρμακοποιοί.. Ας τους δείξουμε ότι τους νοιαζόμαστε, ότι τους βοηθάμε στο έργο τους. Εκτός από το χειροκρότημα, ας τους βοηθήσουμε να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους. Ας μην κάνουμε άσκοπες επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία και ας μην απασχολούμε τους γιατρούς με τηλέφωνα για το παραμικρό. Πηγαίνουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ και άλλες τόσες στο φαρμακείο, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ας δείξουμε τη μέγιστη ατομική ευθύνη, όπως μας ζήτησαν οι υπεύθυνοι.

Χωρίς όμως να ξεχνάμε και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι σε όλους τους πολίτες, στις ευπαθείς ομάδες και στους εργαζόμενους. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε να αξιοποιηθεί άμεσα το ταμειακό απόθεμα των 35δις. Για να ανοίξουν περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία και για να καλυφθεί όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με μέτρα ατομικής προστασίας, που τα έχει απόλυτη ανάγκη. Να κλείσουν τώρα τα εργοστάσια που δεν παράγουν προϊόντα άμεσης ανάγκης, για να διαφυλάξουμε ΠΡΩΤΑ τους ανθρώπους, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, και στη συνέχεια να πάρουμε γενναία μέτρα στήριξης της Οικονομίας για να την κρατήσουμε και αυτή σε καλά επίπεδα. Ζητούμε επίσης από την Κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εξαγωγές φαρμάκων σε κρίσιμους κωδικούς για να μην αντιμετωπίσει έλλειψη η ελληνική αγορά. Γενναία και τολμηρά μέτρα ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από όλες τις χώρες.

Και τέλος.. τις μέρες του εγκλεισμού παρατηρήθηκαν πολλά περιστατικά ξυλοδαρμών στις ορθοπεδικές κλινικές των νοσοκομείων. Κυρίως γυναίκες. Δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο αυτό. Παρατηρείται και σε περιόδους γιορτών και αργιών, η ενδοοικογενειακή βία να αυξάνεται και να εντείνεται μέσα στην απομόνωση και πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών. Εμείς όμως πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην ενδοοικογενειακή βία. Καλούμε το 15900, την 24ωρη γραμμή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και ζητάμε βοήθεια,  ή τηλεφωνούμε στην αστυνομία, στον γιατρό, στον φαρμακοποιό μας, σε κάποιον φίλο/η που μπορεί να βοηθήσει. Μένουμε σπίτι λοιπόν για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, αλλά λέμε και ΟΧΙ στην ενδοοικογενειακή βία. ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΣ 15900

Πολυμέσα