Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:01:32 πμ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:32

Οι καιροί οδηγούν τους εργαζομένους σε συσπείρωση και σε ταξικούς αγώνες

Συλλαλητήριο για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οργανώνει στο Κιλκίς το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας μια σειρά θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Κιλκίς αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι-ες βρίσκονται σήμερα σε μια θύελλα επιθέσεων από την εργοδοσία και της κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, δηλ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των υποζύγιων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δίνουν τροφή στην εργοδοσία για να κάνει ότι είναι καλύτερο για τα συμφέροντά της και για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία της. Έτσι στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου και του κοινωνικού εταιρισμού δώσανε το πράσινο φως, να κάνει απολύσεις, μειώσεις ωρών εργασίας, άρα και μειώσεις μισθών, ανασφάλιστη εργασία, μαύρη εργασία κ.α. Αφήσανε τις κυβερνήσεις να νομοθετούν υπέρ του κεφαλαίου και στους εργαζόμενους λέγανε ότι όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Αυτό τελικά αποδείχτηκε μεγάλο ψέμα αφού οι επιχειρήσεις είχαν κερδοφορία, ακόμα και σε περίοδο της «καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης» οι απολύσεις συνεχίζονταν με ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση της εργασίας. Τα στοιχεία που δίνουν για τις 30 επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο ΧΑΑ δείχνουν ότι μοιράζονται 8δις ευρώ.
Εμείς οι εργαζόμενοι μέναμε ως απλοί παρατηρητές, αφού οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και των ομοσπονδιών καθώς και του ΕΚΚιλκίς καθόντουσαν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου και ξεπουλούσαν ένα-ένα ότι είχαμε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια, με αίμα και θυσίες. Το 1999 οι κομουνιστές ξεχώρισαν μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα και δημιούργησαν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο,(ΠΑΜΕ) για να οργανώσει την αντεπίθεση για να σταματήσουν να παίρνουν μέτρα κατά των εργαζόμενων. Από τότε πέρασαν 10 χρόνια πάλης για την συσπείρωση της εργατικής τάξης, μέσα από την συνέπεια λόγων και έργων, μέσα από την ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων, έδεσε και ρίζωσε μέσα στις καρδιές των εργαζόμενων, σφυρηλατήθηκε και έγινε ατσάλινη.
Σήμερα το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να συμμετέχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει την Τρίτη 24 Νοέμβρη στην Πλ. Ειρήνης στις 06.30μμ για να διεκδικήσουμε το σταμάτημα των απολύσεων, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά. Ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης και της ρήξης με την πολιτική των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των εντολών της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο. Σ’ αυτό το συλλαλητήριο δεν πρέπει να λήψη κανείς, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους απλήρωτους εργαζόμενους της «ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ», τους απλήρωτους εργαζόμενους της «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» και τόσων άλλων εργαζόμενων, που κάτω απ’ την εργοδοτική τρομοκρατία δεν τολμούν να φέρουν τα προβλήματά τους έξω απ’ τα εργοστάσια. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους στα «stage» και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ενώνουμε τις φωνές μας και με τους μικρούς αγρότες και τους μικρούς ΕΒΕ και τους καλούμε να σταθούν δίπλα σ’ αυτόν τον αγώνα, για να δημιουργήσουμε το μέτωπο εκείνο που θα μας οδηγήσει σε καινούργιες νίκες.
Να δημιουργήσουμε εργοστασιακές επιτροπές σ’ όλους τους χώρους εργασίας και να συμμετέχουμε ενεργά στα κλαδικά σωματεία, εκεί που υπάρχουν και να δημιουργήσουμε σε κλάδους που δεν υπάρχουν. Στην επίθεση εργοδοσίας κυβέρνησης απαντάμε με ταξική ενότητα και αντεπίθεση.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, 1400 ευρώ  βασικό μισθό, 56 ευρώ  ημερομίσθιο. 5νθήμερο 7ωρο 35ώρο. Διεύρυνση των ΒΑΕ, σύνταξη στα 60 για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και 50 αντίστοιχα στα ΒΑΕ. Δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς αυτούς. 1120 ευρώ  κατώτατη σύνταξη. Πάγωμα όλων των δανείων που είναι άνεργοι, 1120 ευρώ  επίδομα ανεργίας για όσο κρατάει η ανεργία του και να θεωρείται συντάξιμη η περίοδος της ανεργίας».