Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 4:28:47 πμ

Πολιτική

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 13:33

Επίσκεψη Γιώργου Φραγγίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Κιλκίς επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 3.10.2019, ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος Φραγγίδης.

Τον κ. Φραγγίδη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χατζημλάδης Χρήστος, ο Αντ/δρος κ. Βιολιτζής Κων/νος και ο Δ/κός Προϊστάμενος του Φορέα κ. Ηλιάδης Γιώργος.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου  οι  πολιτευτές του   κόμματος Ελληνική λύση κ. Παρθένα Σαββίδου και κ. Γιάννης Κεμετσετσίδης επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Παιονίας κ. Κ. Σιωνίδη στο δημαρχείο του Πολυκάστρου, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην δομή της Ν. Καβάλας και στον δήμο Παιονίας γενικότερα  με την  παραμονή προσφύγων και μεταναστών.

Στο Δήμο Παιονίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου επίσκεψη από το κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Μηνά Παπαδόπουλο, το υπεύθυνο μεταναστευτικού Θεόφιλο Τιρεκίδη και στελέχη του κόμματος.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ενημέρωσε εκτενώς τα στελέχη της ΝΟΔΕ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην δομή της Ν. Καβάλας και στον δήμο Παιονίας γενικότερα  με την παραμονή προσφύγων και μεταναστών.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (2-10-2019)

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:42

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Φραγγίδη για την πτώχευση Thomas Cook

Γράφτηκε από τον

Στη Βουλή συζητήθηκε χθες, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η επίκαιρη ερώτηση του κ. Γιώργου Φραγγίδη, Τομεάρχη Τουρισμού και Βουλευτή Κιλκίς, προς τον Υπουργό Τουρισμού, με θέμα  τις αναταράξεις που προκαλούνται στον ελληνικό τουρισμό από την πτώχευση του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook. Στην ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, λόγω απουσίας του Υπουργού στο εξωτερικό.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας και μετά από εισήγησή μου ως Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσα και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2019.
1. Μεταναστευτικό/Προσφυγικό
Συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και το σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου.

Σήμερα, Δευτέρα 30/9/2019, συνεδρίασε στη Βουλή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα «Η διάσταση του φύλου στην επιχειρηματικότητα». Οι φορείς που κλήθηκαν να ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, ο Συνήγορος του Πολίτη για την Ίση Μεταχείριση, το Γραφείο Ισότητας του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ και ο Οργανισμός για την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Γυναικών, WomenonTop. 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Αθήνα, 27/9/2019

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Πριν μπω στο κυρίως θέμα, θα ήθελα να επισημάνω ότι έχουμε καθυστερήσει πολύ να συγκροτήσουμε τους Τομείς Εργασίας του Κόμματος. Συμβαίνουν πράγματα στην πολιτική ζωή του τόπου καθημερινά, πολλά και σημαντικά. Έπρεπε ήδη οι Τομείς να εργάζονται.   Είναι δυσλειτουργικό, εφόσον απαιτείται η στενή συνεργασία κοινοβουλευτικών και κομματικών τομέων, να μην έχουμε ακόμα προχωρήσει στη συγκρότηση των κομματικών.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσε αίτηση προς τον Υπουργό Υγείας για κατάθεση επίσημων εγγράφων, που τεκμηριώνουν την κατάσταση του νοσοκομείου Κιλκίς, αλλά και του ΕΚΑΒ Κιλκίς (προϋπολογισμοί τελευταίων ετών, προσλήψεις προσωπικού, κλπ).

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-9-2019)